Η Μαφία των Μαμάδων

0
911

Κέρστιν Γκίερ

Ένα μυθιστόρημα που έγινε ανάρπαστο στη Γερμανία κυκλοφορεί πλέον και στα ελληνικά.

Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της τριλογίας των τρομερών μαμάδων, πρωτότυπο, γεμάτο χιούμορ και ανατροπές…

Ένα βιβλίο για την άλλη όψη της οικογενειακής ζωής, που δεν είναι πάντα τέλεια…

Υπόθεση: Στο αριστοκρατικό προάστιο, τα μέλη του συλλόγου των τέλειων μητέρων –αλαζονικές καθωσπρέπει κυρίες που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από εικονογραφημένο βιβλίο– προσπαθούν να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες στις ζωές όλων των κατοίκων.

Εκεί μετακομίζει αναγκαστικά η Κονστάντσε, μαζί με την έφηβη κόρη της και τον τετράχρονο γιο της, στο άδειο πατρικό σπίτι του συζύγου που μόλις της ζήτησε να χωρίσουν κρατώντας τη συζυγική εστία για τον εαυτό του. 

Η Κονστάντσε ανακαλύπτει πολύ γρήγορα πως η μοναδική ελπίδα σωτηρίας για το μικρό προάστιο είναι ένα… δημιουργικό αντικίνημα! Η Μαφία των Μαμάδων, μια μικρή παρέα από τέσσερις αταίριαστες φιλενάδες, αποφασίζει να πάρει πίσω το αίμα κάθε ταλαιπωρημένης μαμάς. Οι τέσσερις φίλες τα βάζουν με την εξουσία που ασκούν οι καθωσπρέπει μητέρες και, για να κερδίσουν την άνιση μάχη, χρησιμοποιούν όλα τα μέσα. 

Σύντομα αποδεικνύονται οι πιο αποτελεσματικές μαφιόζες που υπήρξαν ποτέ… 

Η τριλογία της Μαφίας των Μαμάδων περιλαμβάνει επίσης τα μυθιστορήματα Νονά και Τα ετερώνυμα μπλέκονται.

Η συγγραφέας: Η Κέρστιν Γκίερ ξεκίνησε να γράφει μυθιστορήματα το 1995, όταν ήταν μια άνεργη διπλωματούχος δασκάλα. Η απόφασή της αποδείχθηκε σοφή: το πρώτο της μυθιστόρημα, με τίτλο Manner und andere Katastrophen (Άντρες και άλλες καταστροφές), έγινε κινηματογραφική ταινία, ενώ και τα επόμενα έργα της γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Το Ein unmoralisches Sonderangebot (Μια ανήθικη προσφορά) τιμήθηκε το 2005 με το βραβείο DeLiA για το καλύτερο γερμανικό ρομαντικό μυθιστόρημα. Σήμερα, η 45χρονη πλέον Κέρστιν Γκίερ εργάζεται αποκλειστικά ως συγγραφέας και ζει μαζί με τον σύζυγο και τον γιο της σε ένα χωριό κοντά στο Μπέργκις Γκλάντμπαχ, έξω από την Κολωνία.

Μετάφραση: Παναγιώτα Ι. Κεχαγιά

Σελ. 432, Τιμή εκδότη  € 14,90

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ