«Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί» από τον Ευγένιο Τριβιζά

0
1465

Νέα εικονογραφημένη παιδική σειρά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Ο ποιητής των παραμυθιών Ευγένιος Τριβιζάς, από τους πιο τους πιο εμπνευσμένους και πολυμεταφρασμένους Έλληνες συγγραφείς,  ετοιμάζει μια νέα εικονογραφημένη παιδική σειρά με τίτλο «Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί». Η σειρά, που όπως όλα τα έργα του συγγραφέα, θα αποτελέσει σπουδαίο εκδοτικό γεγονός, θα κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2012 από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Πρωταγωνιστές της η Κούλα η κατσικούλα, ο Άβυ το κουνάβι, η γάτα η Ρενάτα , ο Χάρυ το μοσχάρι και πολλά ακόμη από τα εκκεντρικά, ιδιόρρυθμα και σκεπτόμενα  πλάσματα που επινοεί ο συγγραφέας και του έχουν χαρίσει τον τίτλο του «εθνικού παραμυθά».

Πολυτάλαντος, πληθωρικός και πολυβραβευμένος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο Ευγένιος Τριβιζάς έχει πάνω από 180 βιβλία στο ενεργητικό του και είναι από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων. Συνδυάζοντας δύο θεωρητικά ασυμβίβαστες ιδιότητες, εκείνη του καθηγητή εγκληματολογίας με εκείνη του λογοτέχνη, έχει συγγράψει παραμύθια, μυθιστορήματα, διηγήματα, θεατρικά έργα, κόμικς αλφαβητάρια και εκπαιδευτικά βιβλία. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του είναι το χιούμορ, η ευαισθησία, η ανατρεπτικότητα, ο συμβολισμός,  ο σεβασμός στην ιδιαιτερότητα και η αντισυμβατικότητα.

 

                                                 Ένας  …Έλληνας   Άντερσεν 

 

Η νέα του σειρά «Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί» αποτελείται από τέσσερα βιβλία γραμμένα για να διαβάζονται από μεγάλους σε μικρούς και από …μικρούς σε μεγάλους,  με σπαρταριστούς χαρακτήρες σε απολαυστικές περιπέτειες. Η αστείρευτη και αχαλίνωτη φαντασία του Ευγένιου Τριβιζά, έχει αναγνωριστεί διεθνώς,  κάνοντας ξένους κριτικούς, όπως ο Boynd Tonkin της Independent να τον συγκρίνουν με τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν , που επίσης έγραφε σε μια από τις λιγότερο διαδεδομένες γλώσσες της Ευρώπης και τον Zack Zipes να γράψει στην Εγκυκλοπαίδεια Παιδικής Λογοτεχνίας της Οξφόρδης :

«Δημιουργός πλασμάτων παράδοξων και φανταστικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Φρουτοπίας για την οποία κέρδισε δικαστική μάχη ενάντια στην εταιρεία Κόκα Κόλα, σε ό,τι αφορά την παραβίαση των πνευματικών του δικαιωμάτων, ο Τριβιζάς χάρη στη μαεστρία του πάνω στη φαντασία, τη σάτιρα, τις μεταπλάσεις και το παιχνίδι της γλώσσας έχει εξασφαλίσει μείζονα θέση τόσο στη σύγχρονη ελληνική όσο και στη διεθνή παιδική λογοτεχνία.»

Γράφοντας λοιπόν σε μια από τις λιγότερο διαδεδομένες γλώσσες της Ευρώπης, τα ελληνικά, ο Ευγένιος Τριβιζάς, είναι σήμερα από τους πιο αναγνωρισμένους διεθνώς συγγραφείς. Παιδιά από τη Βραζιλία έως την Τουρκία και από το Μεξικό έως την Ιαπωνία μεγαλώνουν χρόνια τώρα με τα παραμύθια του. Τα Τρία Μικρά Λυκάκια φτάνουν στην κορυφή της λίστας των ευπώλητων στην Αμερική, στην Κίνα Τα Μαγικά Μαξιλάρια διανέμονται σε ειδικές εκδόσεις στις οργανώσεις νεολαίας της χώρας, επιλέγονται για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Τουρκίας και πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας του Ισραήλ τοποθετεί την εβραϊκή μετάφραση της Τελευταίας Μαύρης Γάτας στη λίστα των προτεινόμενων βιβλίων προς όλα τα σχολεία της χώρας.

Οι τίτλοι των νέων βιβλίων της σειράς «Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί» είναι:

«Ο Άβυ το κουνάβι και η Φιφίτσα η νυφίτσα: τι θα πει η μαργαρίτα;»

 

«Η Κούλα η κατσικούλα με την κόκκινη κουκούλα: ποιος ροχαλίζει μέσα στον μπουφέ μου;»

 

«Ο Χάρυ το μοσχάρι και το μαγικό λυχνάρι: ποιος θα βγει απ’ το μαγικό λυχνάρι;»

 

«Η Ρενάτα η γάτα με τη ροζ ριγέ γραβάτα: ποιος ζουζουνίζει στην κουζίνα μου;».

                                   

info@bookbar.gr

Older Entries