Τα Τέρατα των Ωκεανών στον ΙΑΝΟ

0
285

Καλούνται οι Πράκτορες του Πλανήτη/

Εκδήλωση για παιδιά/ Είσοδος Ελεύθερη/

Μια άκρως απόρρητη μυστική αποστολή γίνεται με αφορμή την κυκλοφορία του καινούριου βιβλίου της Ελένης Ανδρεάδη με τίτλο Τα Τέρατα των Ωκεανών (εκδ. Μεταίχμιο) στον Παιδικό Ιανό.

 Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στο τρίτο βιβλίο της σειράς, οι αναγνώστες, παρέα με τους μυστικούς Πράκτορες του Πλανήτη Ιάσονα, Ανίτα, Μπεν και Μαρί-Λουίζ, πρέπει να σώσουν τη θάλασσα μέχρι την επόμενη πανσέληνο! Σε μονάχα 48 ώρες τα παιδιά θα πρέπει να βρουν και να αντιμετωπίσουν τα τέσσερα τέρατα που ο δαιμόνιος Ιβάν φον Βαμπάουερ έχει εξαπολύσει για να καταστρέψουν τους ωκεανούς της Γης. Σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο, γεμάτο εκπλήξεις, νερο-βαμπιράκια, υποβρύχιες καταδύσεις και θαλασσινά βασίλεια, οι μικροί Πράκτορες της Περιβαλλοντοπόλ θα γυρίσουν τον κόσμο ολόκληρο, μαθαίνοντας τι πραγματικά απειλεί τη θάλασσα.

Ο Ωκεανός το 2017 έχει την τιμητική του. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν κηρύξει το 2017 «Έτος Ωκεανών» με σύνθημα «Οι ωκεανοί μας, το μέλλον μας». Παράλληλα, κάθε χρόνο από το 1992 γιορτάζεται στις 8 Ιουνίου η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, όπως θεσμοθετήθηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου για τη Γη στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπου εκατόν πένητα ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο υπέγραψαν τη Συνθήκη για τη Βιοποικιλότητα, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την εξαφάνιση σπανίων ειδών από το ζωικό και φυτικό βασίλειο.

Οι ωκεανοί καλύπτουν σχεδόν τα 2/3 της επιφάνειας της Γης και αποτελούν τα θεμέλια της ζωής. Παράγουν το μεγαλύτερο μέρος του οξυγόνου που αναπνέουμε, απορροφούν σημαντικό ποσοστό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, παρέχουν τροφή, ρυθμίζουν το κλίμα και είναι ιδιαίτερα σημαντικοί στις χώρες που βασίζουν τα έσοδά τους στον τουρισμό, το ψάρεμα και άλλους θαλάσσιους πόρους και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του διεθνούς εμπορίου.

Δυστυχώς όμως οι ανθρώπινες πρακτικές επιβαρύνουν σημαντικά τις θάλασσες και τους ωκεανούς με την υπερεκμετάλλευση, την παράνομη, λαθραία και άναρχη αλιεία, τις μη βιώσιμες πρακτικές ιχθυοκαλλιέργειας, τη θαλάσσια ρύπανση, την καταστροφή της βιοποικιλότητας κλπ.

Και ποιος ενδιαφέρεται πιο πολύ για τη Γη και τους ωκεανούς της; 
Μα φυσικά οι Πράκτορες του Πλανήτη.

Η Ελένη Ανδρεάδη (κείμενο) και ο Στέφανος Κολτσιδόπουλος (εικόνες), για ακόμα μία φορά αναλαμβάνουν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά μυώντας τους στα μυστικά της προστασίας της Γης. Αυτή τη φορά στρέφουν τα μάτια τους στο νερό. Έτσι, στο τρίτο βιβλίο της σειράς με τίτλο Τα τέρατα των ωκεανών   που κυκλοφορεί  από τις εκδόσεις Μεταίχμιο , οι αναγνώστες, παρέα με τους μυστικούς Πράκτορες του Πλανήτη Ιάσονα, Ανίτα, Μπεν και Μαρί Λουίζ, πρέπει να σώσουν τη θάλασσα μέχρι την επόμενη πανσέληνο! Σε μονάχα 48 ώρες τα παιδιά θα πρέπει να βρουν και να αντιμετωπίσουν τα τέσσερα τέρατα που ο δαιμόνιος Ιβάν Φον Βαμπ έχει εξαπολύσει για να καταστρέψουν τους ωκεανούς της Γης. Σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο, γεμάτο εκπλήξεις, νερο-βαμπιράκια, υποβρύχιες καταδύσεις και θαλασσινά βασίλεια, οι μικροί Πράκτορες της Περιβαλλοντοπόλ θα πέσουν με αλεξίπτωτο από ένα υποβρύχιο αεροπλάνο πάνω από τον Ειρηνικό, θα παλέψουν μ’ ένα πράσινο τέρας στον κόλπο του Μεξικού, θα εισβάλουν σε μια υποβρύχια βάση στο Αιγαίο, θα ταξιδέψουν δηλαδή τον κόσμο ολόκληρο, μαθαίνοντας τι πραγματικά απειλεί τη θάλασσα.

info@bookbar.gr

 

INFO

Η Εκδήλωση

Πράκτορες του πλανήτη, Τα τέρατα των ωκεανών

Τόπος: Παιδικός Ιανός, Σταδίου 24, τηλ.: 210 3217917
Ημέρα συνάντησης: Σάββατο,4 Νοεμβρίου
Ώρα συνάντησης: Στις 11:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη

 

Το βιβλίο

Πράκτορες του πλανήτη

Τα τέρατα των ωκεανών

Ελένη Ανδρεάδη
εικονογράφηση: Στέφανος Κολτσιδόπουλος

Εκδόσεις Μεταίχμιο 2017

Σελ. 96, Τιμή € 8,80