Οι Πράκτορες του Πλανήτη σώζουν τους ωκεανούς

0
1394

Μυστική αποστολή της Περιβαλλοντοπόλ/

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ/

Ο Μπεν, η Ανίτα, η Μαρί – Λουίζ και ο Ιάσονας δεν χρειάζονται συστάσεις! Είναι ήδη διάσημοι στον κόσμο των παιδιών και τα θρυλικά τους κατορθώματα δίνουν έμπνευση σε πλήθος μικρούς θαυμαστές. Οι τέσσερεις φίλοι είναι Πράκτορες του Πλανήτη παρακαλώ, του πλανήτη μας που κινδυνεύει όπως όλοι ξέρουμε και η μυστική τους αποστολή είναι να τον σώσουν! Όπλα τους το θάρρος, η ευρηματικότητα, η εξυπνάδα, οι γνώσεις, η φαντασία και ο αξιολάτρευτος αλτρουισμός με τον οποίο είναι προικισμένα όλα τα παιδιά.

Της Ελπίδας Πασαμιχάλη

Με έξυπνη προσέγγιση, στον αντίποδα του διδακτισμού  και με  συναρπαστική πλοκή, γεμάτη δράση, απρόοπτα και ανατροπές η Ελένη Ανδρεάδη με τους Πράκτορες του Πλανήτη προσφέρει μια πρώτης τάξης ευκαιρία στα παιδιά να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση, οικολογική ευαισθησία και να ενημερωθούν για τις δράσεις εκείνες του ανθρώπου που θέτουν τον πλανήτη μας σε κίνδυνο. Οι Πράκτορες του Πλανήτη, με την εύστοχη , δημιουργική και ευφάνταστη εικονογράφηση του Στέφανου Κολτσιδόπουλου  ξεχώρισαν από την πρώτη στιγμή που έκαναν την εμφάνιση τους στα ράφια των βιβλιοπωλείων και το πρώτο βιβλίο Γίνε πράκτορας του πλανήτη (Εκδόσεις Μεταίχμιο) τιμήθηκε με τρεις υποψηφιότητες στα Βραβεία Παιδικού Βιβλίου.

Τα τέρατα των ωκεανών

Στο τρίτο και πιο πρόσφατο βιβλίο Πράκτορες του πλανήτη: Τα τέρατα των ωκεανών (Εκδόσεις Μεταίχμιο) η Ελένη Ανδρεάδη μυεί τους μικρούς αναγνώστες στο μείζον πρόβλημα της ρύπανσης των θαλασσών, που επηρεάζει το κλίμα του πλανήτη και τη ζωή όλων των ανθρώπων και απειλεί με εξαφάνιση ένα πλήθος ειδών από το ζωικό και φυτικό βασίλειο.

Η μόλυνση των θαλασσών είναι ένα θέμα που έγινε ιδιαίτερα οικείο  στα ελληνόπουλα το τελευταίο καλοκαίρι, μετά την αδιανόητη καταστροφή του Σαρωνικού από την πετρελαιοκηλίδα. Οι ερωτήσεις «Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε μπάνιο;» και «Τι θα απογίνουν τα ψάρια;» έρχονται  αυθόρμητα  στα στόματα όλων των παιδιών και κάνουν το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης τρομακτικά κοντινό και χειροπιαστό.

Σε αυτό το τρίτο βιβλίο της σειράς, Τα τέρατα των ωκεανών, οι μυστικοί Πράκτορες του Πλανήτη, Μπεν, Ανίτα, Μαρί – Λουίζ και Ιάσονας  πρέπει να σώσουν τη θάλασσα μέχρι τη επόμενη Πανσέληνο, δηλαδή μέσα σε 48 ώρες! Αντίπαλος τους ο σατανικός και πανούργος Ιβάν φον Βαμπάπουερ που έχει εξαπολύσει τέσσερα τέρατα για να καταστρέψουν τους ωκεανούς της Γης. Θα αντιμετωπίσουν βαμπιράκια, νεροβαμπιράκια, θα κάνουν καταδύσεις, θα γνωρίσουν υποβρύχια βασίλεια, θα χρησιμοποιήσουν τα τάμπλετ τους, θα μάθουν ελληνική Μυθολογία  και θα επιβιβαστούν στο υπερσύγχρονο και μοναδικό ηλιακό αεροϋποβρύχιο ΜΠΟΥΦΟΣ!

Όμως στη μυστική τους αυτή αποστολή δεν θα είναι μόνοι. Μαζί τους θα είσαι και ΕΣΥ, ναι ΕΣΥ (!) ο πέμπτος Μυστικός Πράκτορας του Πλανήτη που με τρόπο ευρηματικό  η Ελένη Ανδρεάδη  συμπεριλαμβάνει στην πλοκή και σε μετατρέπει από απλό και … «τεμπέλικο» αναγνώστη σε …Μυστικό Πράκτορα της Περιβαλλοντοπόλ! Άσε που μόνο ΕΣΥ θα έχεις και την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ του ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ! Μετά από όλα αυτά,  μπορείς να μην αναλάβεις δράση;

info@bookbar.gr

 

INFO

Πράκτορες του πλανήτη

Τα τέρατα των ωκεανών

Ελένη Ανδρεάδη

Εικονογράφηση: Στέφανος Κολτσιδόπουλος

Εκδόσεις Μεταίχμιο 2017

Σελ. 96, Τιμή € 8,80

 

 

 

ΕΛΕΝΗ ΑΝΔΡΕΑΔΗ – ΒΙΟ

Η Ελένη Ανδρεάδη σπούδασε Περιβαλλοντική Πολιτική και ΜΜΕ στο Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Έχει εργαστεί ως στρατηγικός αλλά και περιβαλλοντικός σύμβουλος στην Ελλάδα, Αμερική, Αγγλία και Γερμανία για εταιρείες, οργανισμούς και δημόσια όργανα, όπως για τη Ford Motor Company, Accenture, BBC και το Υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας. Ένα ντοκιμαντέρ της αμερικάνικης εταιρείας παραγωγής Participant Productions (που ακολούθησε την παραγωγή του Μια Ενοχλητική Αλήθεια με τον Αλ Γκορ), στο οποίο εργαζόταν ως περιβαλλοντικός σύμβουλος, την οδήγησε στην Ινδία. Εκεί συνάντησε παιδιά που κατάφεραν να απαγορεύσουν τη χρήση της πλαστικής σακούλας στο χωριό τους και πείστηκε ότι αυτά είναι που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο. Μετακόμισε στην Ελλάδα για να εργαστεί στην οικογενειακή τουριστική επιχείρηση Σάνη Α.Ε., όπου μεταξύ άλλων επιμελείται το πρόγραμμα Sani Green. Το 2009 ίδρυσε την ΜΚΟ Πράκτορες του Πλανήτη, με αντικείμενο τη βιωματική εκπαίδευση και δράση παιδιών για την αειφόρο ανάπτυξη. Με καινοτόμο αναλυτικό εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες, η οργάνωση τους δίνει τα κατάλληλα εφόδια ώστε να εξελιχθούν σε πολίτες που παίρνουν πρωτοβουλίες και αναλαμβάνουν δράση για ένα καλύτερο συλλογικό μέλλον. Το σχολικό πρόγραμμα υλοποιείται σε δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα. Το 2013 οι Πράκτορες του Πλανήτη βραβεύτηκαν ως ένα από τα 100 πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Αν θέλεις να γίνεις κι ΕΣΥ Πράκτορας του Πλανήτη, πάτησε ΕΔΩ  

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ

Τα Ονόματα των Τυχερών

Φωτεινή Καφούρου, Ικαρία

Παναγιώτα Μπουρνάκη, Αθήνα

 

ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Πράκτορες του πλανήτη – Τα τέρατα των ωκεανών, Ελένη Ανδρεάδη, Εκδόσεις Μεταίχμιο

ΕΔΩ Συμπληρώστε τη Φόρμα Συμμετοχής

 

Διαβάστε τους Όρους Συμμετοχής

  • Αν είστε κάτοικος εκτός Αθηνών, γράψτε και την ταχυδρομική σας διεύθυνση για να σας σταλεί και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
  • Οι τυχεροί θα παραλάβουν το αντίτυπό τους από τα βιβλιοπωλεία των εκδόσεων Μεταίχμιο.
  • Στην Αθήνα το βιβλιοπωλείο Ιπποκράτους 118, τηλ: 211 3003580 Δε-Πα 9.00 -21.00 Σα 9.00 – 15.00
  • Θεσσαλονίκη βλ. ΟΞΥΓΟΝΟ παρακάτω το ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, τηλ. 2310 260085, καθημερινά από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ και το Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι).
  • Δύο τυχεροί θα πάρουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου.
  • Δεν μπορεί να γίνει αποστολή στο εξωτερικό.
  • Παρακαλούμε να συμπληρώνετε τα στοιχεία σας (όνομα –διεύθυνση) με ελληνικούς χαρακτήρες  για να αποφεύγονται τα λάθη.
  • Ο Διαγωνισμός ισχύει μέχρι και 15 Ιανουαρίου 2018
  • Μετά τη λήξη του διαγωνισμού τα ονόματα των νικητών θα αναρτηθούν στο Book Bar.

Καλή τύχη!!!!