46ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

0
466

Βιβλίο – Θέατρο – Κινηματογράφος/ Αφιέρωμα

Το Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου είναι ένας θεσμός που για πολλές δεκαετίες πλουτίζει την πολιτιστική ζωή της Αθήνας. Είναι επίσης ένας θεσμός που σηματοδοτεί τον ερχομό του φθινοπώρου με χιλιάδες τίτλους βιβλίων (νέων εκδόσεων και επανεκδόσεων) και προσκαλεί σε άλλου είδους ταξίδια από εκείνα του καλοκαιριού.

Το κεντρικό αφιέρωμα του φετινού 46ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο (1 – 17 Σεπτεμβρίου 2017) είναι «Βιβλίο – Θέατρο – Κινηματογράφος» ενώ την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ, πραγματοποιούνται τα επίσημα εγκαίνια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

zappeio_festival-1«Το βιβλίο χρωστάει ένα μεγάλο κεφάλαιο στη σκηνή και την οθόνη, που έδωσαν την αφορμή να αναπτυχθεί μια πλούσια βιβλιογραφία γύρω από τις δύο αυτές τέχνες» αναφέρεται εύστοχα στο κείμενο των διοργανωτών, ενώ άλλο τόσο σημαντική είναι η παρουσία του βιβλίου πίσω από τις μεγάλες επιτυχίες του Θεάτρου και του Κινηματογράφου. Σχεδόν πάντα πίσω από ένα συναρπαστικό σενάριο και τους ζωντανούς διαλόγους «κρύβεται» ένας σπουδαίος συγγραφέας.

Στο πλαίσιο του κεντρικού αφιερώματος θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

  • «Η ΕΡΤ και η συμβολή της στο Βιβλίο, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο»,εκδήλωση ΕΡΤ.
  • « -Τι διαβάζετε, Κύριε μου;
    – Λόγια, λόγια, λόγια……… » εκδήλωση Εθνικού Θεάτρου.
  • «Από τη σελίδα στη σκηνή και ο ρόλος ενός κρατικού θεάτρου σε μια εποχή αλλαγών»,εκδήλωση Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
  • «Θέατρο Τέχνης – Έλληνες θεατρικοί συγγραφείς τα τελευταία 30 χρόνια»,εκδήλωση Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν.
  • «Βιβλίο, Κινηματογράφος και κινηματογραφική εκπαίδευση»,εκδήλωση Σ.ΕΚ.Β.

zappeio_festival_kazantzakis_3Επίσης, θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στον μεγάλο μας συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη με τίτλο εκδήλωσης: «Νίκος Καζαντζάκης. Θεατρικός, τηλεοπτικός, κινηματογραφικός» και στην επέτειο των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση και την αλληλεπίδρασή της με το Βιβλίο με τίτλο εκδήλωσης «Οκτωβριανή Επανάσταση, 100 χρόνια: Διαρκής έμπνευση για συγγραφείς και κινηματογραφιστές».

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή Γιώργο Χρήστου με τίτλο «Ο ποιητής σε ένδεια τον καιρό. Δεν είναι που προέχει η ποίηση;».

zappeio_festival_women_2Οι κεντρικές εκδηλώσεις και οι ποικίλες δράσεις (θέατρο, μουσική, παρουσιάσεις βιβλίων και διάφορα άλλα δρώμενα), με φόντο τους χιλιάδες τίτλους βιβλίων, δημιουργούν για τους επισκέπτες ένα ιδανικό περιβάλλον αναψυχής και πνευματικής καλλιέργειας.

zappeio_festival_kids_4Εκλεκτοί επισκέπτες του  Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, θα είναι όπως κάθε χρόνο, τα παιδιά. Ανάμεσα σε εκατοντάδες τίτλους βιβλίων μπορούν να ξεχωρίσουν εκείνους που θα δελεάσουν τη φαντασία τους και θα μυηθούν από νωρίς στον θαυμαστό κόσμο των βιβλίων και στην αξία της βιβλιοφιλίας. Το Φεστιβάλ του Βιβλίου στον όμορφο χώρο του Ζαππείου, δίπλα στον Εθνικό Κήπο, προσφέρει να ξεχωριστή πρόταση για μια δροσερή απογευματινή βόλτα στην Αθήνα.

Το 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.)σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, την ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.).

 Η αφίσα του 46ου Φεστιβάλ Βιβλίου κοσμείται από έργο του κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου Θεόδωρου Πανταλέων.

Το 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, μας περιμένει όλους στη μεγάλη Γιορτή του Βιβλίου καθημερινά από την 1η έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2017.

Περισσότερες πληροφορίες: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.)
Τηλ: 210 3303942, 2103302523

http://www.sekb.gr  

Αναζητήστε τη σελίδα στο facebook ως: Σ.ΕΚ.Β- Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου

info@bookbar.gr 

 

INFO

46_festival_zappeio_afisaΔιάρκεια: 1 Σεπτεμβρίου 2017 – 17 Σεπτεμβρίου 2017
Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00 – 22:30
Παρασκευή & Σάββατο: 18:00 – 23:00
Κυριακή 18:00 – 22:30

Είσοδος ελεύθερη