Μάρω Βαμβουνάκη, Η δικηγόρος

0
962

Ύμνος στον απόλυτο έρωτα/

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ/

Στα Χανιά, την αγαπημένη γενέθλια πόλη της συγγραφέως διαδραματίζεται το μυθιστόρημα Η δικηγόρος της Μάρως Βαμβουνάκη, εκδόσεις Ψυχογιός. Εκεί   έρχεται εν έτει 1951 και εγκαθίσταται από ένα χωριό των Λευκών Ορέων μια  νεαρή Κρητικοπούλα η Κάτια, ορφανή από μητέρα, και μ’ έναν βασανισμένο πατέρα, ο οποίος ξενιτεύεται στην Αμερική για να μπορέσει να την βοηθήσει οικονομικά. Η Κάτια εγκαθίσταται στο αρχοντικό της εύπορης νονάς της, Ερμιόνης, κι εκεί συναντά, ένα γλυκό Πάσχα, τον εξίσου πλούσιο ανιψιό της, Δημήτρη Καλλέργη, ο οποίος φθάνει στα Χανιά από την Αθήνα. Σε μια εποχή όπου ο ρομαντισμός και ο έρωτας, και μάλιστα στην επαρχία, αποτελούν το ζητούμενο και το ποθούμενο για όλους τους νέους, τα δύο νεαρά παιδιά ζουν τον πρώτο τους έρωτα με πρωτόγνωρο και παράφορο πάθος, το οποίο όμως καταλήγει σε απρόβλεπτες εξελίξεις και ανατροπές, καθώς και σ’ ένα αναπάντεχο τέλος.

Της Δάφνης Μαρίας Βουβάλη

Η Βαμβουνάκη παρακολουθεί την ιστορία των δύο κύριων πρωταγωνιστών πραγματοποιώντας μια εξαιρετική ενδοσκόπηση και εισχωρεί βαθιά μέσα στα συναισθήματα τους. Η περιφορά του Επιταφίου και η Ανάσταση σφραγίζουν την εκρηκτική γνωριμία των δύο νέων με τρόπο τελετουργικό. Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται πρώτα στα Χανιά και κατόπιν στην Αθήνα γεγονός που καθορίζει τη συμπεριφορά των ηρώων. Όπως επισημαίνει η ίδια η συγγραφέας «πάντα θα αναρωτιούνται κάποιοι στοχαστές αν είναι η πόλη που επηρεάζει τους ανθρώπους της, ή οι άνθρωποι που της δίνουν τα χαρακτηριστικά τους».

Αλληλεπίδραση βέβαια υπάρχει και ανάμεσα στον συγγραφέα και στους ήρωες του  καθώς από ένα σημείο και μετά αυτοί μπορεί να αυτονομηθούν  μαζί με τις εξελίξεις της πλοκής. Η Μάρω Βαμβουνάκη αναφέρεται σε αυτό από τις πρώτες σελίδες:  «Όταν ένας συγγραφέας τα ξέρει όλα για τους ήρωες του από την αρχή, δεν είναι καλός συγγραφέας, δεν μπορεί δηλαδή να παραδοθεί στις εκπλήξεις των γεγονότων, των προσώπων, που είναι απαραίτητες για να ζωντανέψει το κείμενο».

Την λύση του δράματος που ζουν η Κάτια και ο Δημήτρης Καλλέργης, θα την δώσει η πρώτη με την ιδιότητα της δικηγόρου, επάγγελμα στο οποίο έχει αφοσιωθεί από τα νιάτα της –και θα αποδειχτεί το «κλειδί». Η «τυφλή κόρη, η Δίκη» βρίσκεται εκεί, στην ζωή της Κάτιας, με την «συμβολική ζυγαριά της», και η επιτυχημένη επαγγελματικά στην ενήλικη πορεία της Χανιώτισσα, θα αποδειχθεί στο τέλος ο καλύτερος συνήγορος της συγγνώμης, του ελέους, της εξιλέωσης και της αγάπης για όλα όσα συνέβησαν στους δύο ερωτευμένους στο παρελθόν. Άλλωστε η λεγόμενη ‘χημεία’ ανάμεσα στους ανθρώπους, είναι κάτι που ποτέ δεν παύει να υπάρχει… 

info@bookbar.gr

INFO

dikigoros_cover Η δικηγόρος

Μάρω Βαμβουνάκη

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ. 289, Τιμή € 14,40                                                                                    

 

 

 

 

 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ

Τα Ονόματα των Τυχερών

Ελένη Γεωργουλοπούλου, Λάρισα

Νικολέττα Σκίρτα, Καβάλα

 

ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η δικηγόρος, Μάρω Βαμβουνάκη, Εκδόσεις Ψυχογιός

ΕΔΩ Συμπληρώστε τη Φόρμα Συμμετοχής

 Διαβάστε τους όρους συμμετοχής

  • Αν είστε κάτοικος εκτός Αθηνών, γράψτε και την ταχυδρομική σας διεύθυνση για να σας σταλεί και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
  • Μετά τη λήξη του διαγωνισμού τα ονόματα των νικητών θα αναρτηθούν στο Book Bar.
  • Οι τυχεροί θα παραλάβουν το αντίτυπό τους από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Ψυχογιός, Εμμανουήλ Μπενάκη 13-15, Αθήνα – Εξάρχεια, από Δευτέρα έως Σάββατο 8.00 – 16.00 Τηλ. 2103640683
  • Δύο τυχεροί θα πάρουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου.
  • Δεν μπορεί να γίνει αποστολή στο εξωτερικό.
  • Παρακαλούμε να συμπληρώνετε τα στοιχεία σας (όνομα –διεύθυνση) με ελληνικούς χαρακτήρες  για να αποφεύγονται τα λάθη.
  • Ο Διαγωνισμός ισχύει έως και 6 Νοεμβρίου 2016

Καλή τύχη!!!!