O κίτρινος στρατιώτης

0
379

Ανδρέας Μήτσου

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ !

Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Ένας ξεχωριστός νέος άνδρας εγκαταλείπει τον τόπο του και στρατεύεται. Η σπάνια ομορφιά του καθορίζει τους τρόπους και τη συμπεριφορά του. Είναι αφελής, με ποιητική βίωση της πραγματικότητας. Σύντομα αναγκάζεται να φύγει από την Ελλάδα και να ακολουθήσει τον Ελληνικό Στρατό. Θα περάσει αιχμάλωτος στην Τουρκία και από εκεί θα καταλήξει στη Μέση Ανατολή. Θα λάβει μέρος στις μάχες του Τομπρούκ, στο Ελ Αλαμέιν και στο Ρίμινι της Ιταλίας, όπου θα αναδειχθεί ήρωας. Στην Αίγυπτο θα γνωρίσει, μαζί με τη φρίκη του πολέμου, και τον παράφορο έρωτα, την άλλη ζωή. Όμως, αυτός νοσταλγεί την πατρίδα και την οικογένειά του, αρνείται την ευτυχία και επιλέγει να γυρίσει πίσω, στον τόπο του. Οι δικοί του, κατά τη διάρκεια της Κατοχής, μαθαίνουν πως πέθανε και τον θεωρούν νεκρό. Έτσι, όταν επιστρέφει μετά από επτά χρόνια απουσίας, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια καινούρια κατάσταση. Η οικογένειά του δεν αναγνωρίζει σ’ αυτόν τον παλιό αγαπημένο τους, τον απορρίπτει και δεν τον δέχεται πια. Η χώρα σπαράσσεται από τον Εμφύλιο και οι άνθρωποι έχουν αλλάξει. Γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι ο παλιός κόσμος του έχει χαθεί. Οι σημασίες των πραγμάτων δεν είναι πλέον οι ίδιες. Είναι υποχρεωμένος τώρα να ενταχθεί ή να εξοντωθεί. Αποφασίζει να μη χάσει τον εαυτό του στον ίδιο του τον τόπο. Να μην αλλάξει χαρακτήρα. Να κρατήσει την αυθεντικότητα και την αθωότητά του. Θα βρεθεί απέναντι σε εκείνους που θέλουν να τον παραλλάξουν και να τον μεταμορφώσουν. Και θα εκδικηθεί για όλα όσα πολέμησε, για όλα όσα έχασε: πατρίδα, έρωτα, οικογένεια.

Είναι ο κίτρινος στρατιώτης: ένας γοητευτικός αντιήρωας που έζησε σαν ήρωας σε μια άγρια εποχή.

info@bookbar.gr

Σελ. 304, Τιμή € 14

Εκδόσεις Καστανιώτη 2012

ΒΙΟ

O Aνδρέας Mήτσου κατάγεται από την Aμφιλοχία. Έχει σπουδάσει αγγλική λογοτεχνία, ελληνική φιλολογία και είναι διδάκτωρ Φιλοσοφίας. Έχει εκδώσει επτά συλλογές διηγημάτων, τέσσερα μυθιστορήματα και μία νουβέλα. Tο μυθιστόρημά του Tα ανίσχυρα ψεύδη του Oρέστη Xαλκιόπουλου τιμήθηκε το 1996 με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος. H συλλογή διηγημάτων του Σφήκες απέσπασε το Bραβείο Γραμμάτων Κώστα Ουράνη της Aκαδημίας Aθηνών το 2002. Tο 2007 η νουβέλα του O κύριος Eπισκοπάκης τιμήθηκε με το Bραβείο Aναγνωστών (EKEBI – EPT), ενώ την επόμενη χρονιά διασκευάστηκε για το θέατρο από τον ίδιο τον συγγραφέα και ανέβηκε στο «104 Kέντρο Λόγου και Tέχνης» σε σκηνοθεσία του Στέλιου Mάινα. Έργα του έχουν ανθολογηθεί και μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Εργάζεται ως σχολικός σύμβουλος φιλολόγων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αθήνας.

 

Σχετικά Link

Δείτε το video του βιβλίου:

 

httpv://vimeo.com/38156153

 

ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

«Ο κίτρινος στρατιώτης», Ανδρέας Μήτσου, Εκδόσεις Καστανιώτη 2012

  • Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και πατήστε  «Αποστολή»
  • Ο Διαγωνισμός ισχύει μέχρι 20 Ιουνίου 2012
  • Αν είστε κάτοικος εκτός Αθηνών, γράψτε και την ταχυδρομική σας διεύθυνση για να σας σταλεί.


[gravityform id=”4″ name=”Φόρμα Συμμετοχής” ajax=”true”]

  • Μετά τη λήξη του διαγωνισμού τα ονόματα των νικητών θα αναρτηθούν στο Book Bar.
  • Οι τυχεροί θα παραλάβουν το αντίτυπο τους από το Βιβλιοπωλείο Καστανιώτη, Ζαλόγγου 11, Τηλ: 210 3301208 εξωτ. 187 (Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 – 17.00 και Σάββατο 9.00 – 15.00)
  • Τρεις  τυχεροί θα πάρουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου

 

Καλή τύχη!!!!

  • Δεν μπορεί να γίνει αποστολή στο εξωτερικό.
  • Παρακαλούμε να συμπληρώνετε τα στοιχεία σας (όνομα –διεύθυνση) με ελληνικούς χαρακτήρες για να αποφεύγονται τα λάθη