Η HarperCollins αγοράζει τη Thomas Nelson

0
569

«Βιβλικές αλλαγές» στο διεθνές εκδοτικό τοπίο

Το εκδοτικό τοπίο αλλάζει και διεθνώς.


Με μια συμφωνία που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ώρες, δύο εκδοτικοί κολοσσοί συγχωνεύονται. H Harper Collins αγοράζει την Thomas Nelson,  έναντι ποσού που δεν έχει ανακοινωθεί. H HarperCollins  εκτιμά πως η διαδικασία της αγοράς  θα έχει ολοκληρωθεί, πριν από το τέλος του χρόνου.

Μήλο της έριδος η ….Βίβλος

Επίμαχο στοιχείο για την κατανόηση αυτής της συγχώνευσης είναι το εκδοτικό αντικείμενο της Thomas Nelson που είναι τα θρησκευτικά βιβλία.  Ένας τομέας που φαίνεται πως παρουσιάζει αυξανόμενο ενδιαφέρον για το κοινό στο εξωτερικό και εξηγεί το ενδιαφέρον της HC για την αγορά. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της HC, Brian Murray, «Η HarperCollins απόκτησε ενδιαφέρον για τη Thomas Nelson διότι διαθέτει σπουδαίους τίτλους και σπουδαίους συγγραφείς. Η Nelson κατέχει ηγετική θέση στο χώρο των πνευματικών εκδόσεων μεταξύ των οποίων και ένα βιβλίο που βρέθηκε στα Best seller το “Heaven is for Real” (σ.σ. Ο Παράδεισος είναι αληθινός) . Όμως ο τομέας που είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική είναι οι εκδόσεις της Βίβλου! Η Nelson είναι από τους κορυφαίους εκδότες της Βίβλου  στη χριστιανική αγορά και έχει τα δικαιώματα εξαιρετικά ανταγωνιστικών μεταφράσεων».  Mήλο της …έριδος η Βίβλος, με άλλα λόγια!

Οι ψηφιακές εκδόσεις

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Thomas Nelson  Mark Schoenwald δήλωσε πως η αγορά από νέο ιδιοκτήτη του φαίνεται καλή στρατηγική κίνηση. Όπως εξήγησε ο στόχος είναι η HC να βοηθήσει τη Nelson στο χώρο των ψηφιακών εκδόσεων και της διεθνούς αγοράς. «Μέχρι τώρα έχουμε κάνει πενιχρές προόδους στο χώρο των ψηφιακών εκδόσεων και περιμένουμε ότι η HC θα συντονίσει τις προσπάθειές μας. Πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει ένα είδος πολλαπλασιαστή για εμάς».

Η αγορά της Nelson από την Harper Collins έχει γίνει δεκτή με ανάμικτα συναισθήματα από το ξένο θρησκευόμενο κοινό. Αρκετοί εκφράζουν την έκπληξη αλλά και την ανησυχία τους αν θα συνεχίσουν να βρίσκουν σε επάρκεια και ποικιλία την πνευματική «τροφή» τους….

info@bookbar.gr