Το iPad2 αποκαλύπτεται: Το μέλλον ανήκει στα …μικρά!

0
894

Από τις 25 Μαρτίου στην Ευρώπη και στην Ελλάδα

«Δουλεύαμε για καιρό αυτό το προϊόν και δεν θα έχανα με τίποτα την παρουσίαση» Τη δήλωση αυτή έκανε κάτω από βροχή χειροκροτημάτων  ο Steve Jobs στη πολυαναμενόμενη παρουσίαση του iPad2 της Apple στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο Steve Jobs CEO της εταιρείας, που επισήμως βρίσκεται σε άδεια λόγω προβλημάτων υγείας, παρουσίασε τη  νέα βελτιωμένη έκδοση του iPad  καθώς και σημαντικά στατιστικά από τις πωλήσεις του 2010.

Ανάμεσα στις σημαντικές ειδήσεις είναι και η συμμετοχή ενός ακόμη εκδοτικού κολοσσού στην εφαρμογή iBooks, του Random House.

Tο μέλλον ανήκει στα …μικρά!

Από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του iPad2 δεν είναι τόσο οι νέες

Η νέα συσκευή θα διαθέτει το νέο chip της εταιρίας Α5 με διπύρηνο επεξεργαστή, εξασφαλίζοντας καλύτερες επιδόσεις τόσο σε CPU (2x) όσο και στα γραφικά (9x). Επίσης θα διαθέτει δύο κάμερες (στην μπροστινή και την πίσω όψη της συσκευής) που θα δίνουν τη δυνατότητα για Facetime, ενώ θα διαθέτει το γυροσκόπιο του iPhone 4.

Το iPad θα διατίθεται σε δύο χρώματα, άσπρο και μαύρο. Οι τιμές θα ξεκινούν από 499 δολάρια για τη βασική έκδοση, με 16 GB μνήμης και σύνδεση μόνο με WiFi.

To iPad2 θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ από τις 11 Μαρτίου, ενώ στην Ευρώπη από 25 Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά

Η κατανάλωση ενέργειας είναι η ίδια, με του προκατόχου του, με την μπαταρία να διαρκεί 10 ώρες.

Ακόμη θα έχει έξοδο για καλώδιο HDMI για σύνδεση με τηλεόραση ή άλλα μέσα προβολής υψηλής ανάλυσης.

Ε νδιαφέρουσα καινοτομία είναι ένα κάλυμμα για την οθόνη της συσκευής που λειτουργεί με μαγνήτες. Το κάλυμμα θέτει τη συσκευή σε λειτουργία μόλις το ανασηκώσει ο χρήστης και την κλείνει μόλις το κλείσει. Χρησιμοποιείται ακόμη και για να ανασηκώνει τη συσκευή, κάτι που διευκολύνει την πληκτρολόγηση.

Με την κυκλοφορία του iPad2 θα αρχίσει να διατίθεται και η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS 4.3, με χαρακτηριστικά όπως: διπλάσια ταχύτητα εκτέλεσης JavaScript στον Safari και δυνατότητα ασύρματου μοιράσματος του περιεχομένου ανάμεσα σε συσκευές.

Κατά την παρουσίαση ανακοινώθηκε η διάθεση της εφαρμογής επεξεργασίας iMovie και επεξεργασίας μουσικής Garageband για το iPad.


Αριθμοί και πωλήσεις για το iPad

200 εκατομμύρια τραπεζικών λογαριασμών μετράνε πλέον τα διαδικτυακά καταστήματα της Apple (iTunes store, App Store και iBooks store), που σύμφωνα πάντα με την εκτίμηση της εταιρίας, είναι οι περισσότεροι λογαριασμοί με συνδεδεμένες πιστωτικές κάρτες,  σε μια online υπηρεσία.

Εστιάζοντας στο App Store, ο Jobs παρουσίασε την “επιταγή” 2 δις δολαρίων που έχει πληρώσει η εταιρία συνολικά στους δημιουργούς εφαρμογών, ενώ έχουν αγοραστεί συνολικά κοντά στα 100 εκατομμύρια iPhone.

Η ανακοίνωση για το iPad2 ήρθε μετά τον απολογισμό του 2010 σχετικά με το πρώτο iPad.  Σύμφωνα με τα στοιχεία η εταιρία έχει πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια iPad μέσα σε εννιά μήνες (Απρίλιος – Δεκέμβριος 2010) και έχει κάνει συνολικά 9.5 δις δολάρια έσοδα μόνο από αυτή την συσκευή, Όπως επισήμανε o Steve Jobs  “Δεν υπάρχει άλλο προϊόν μας που έκανε τόσο καλή αρχή τόσο γρήγορα”.

info@bookbar.gr

Σχετικά Θέματα

Αποκαλυπτήρια του iPad2  στις 2 Μαρτίου