Πάρτι …γενεθλίων από τις εκδόσεις οξύ στο Floral

0
653

 15 Χρόνια Οξύ

 Οι εκδόσεις οξύ μπαίνουν στην …εφηβεία και το  γιορτάζουν!

Ο δυναμικός  εκδοτικός οίκος που έχει παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό πρωτοποριακές και αιρετικές φωνές της ξένης και ελληνικής λογοτεχνίας, συμπληρώνει  φέτος 15 χρόνια ζωής και διοργανώνει …ολοήμερο πάρτι γενεθλίων στον πολυχώρο Floral, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου.

Από τις 10.00 το πρωί μέχρι τα ξημερώματα θα ακούγονται όμορφες μουσικές, , ενώ θα υπάρχει έκθεση εξωφύλλων και αφίσας, bazaar βιβλίου έως και 70%, δωροθεσίες και άλλα happenings. Νωρίς το βράδυ οι Fantastikoi Hxoi θα ταξιδέψουν τους καλεσμένους με ατμοσφαιρική electronica, για να ετοιμάσουν το έδαφος για τα live sets θα ακολουθήσουν: ΚΒΗΤΑ και ΙΟΝ. Η βραδιά θα συνεχιστεί με τους Fantastikous Hxous και τον DJ Chevy με ένα χαρμάνι electronic, disco, funk και rock μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Λέξεις που διαβρώνουν…

Το 1996 οι εκδόσεις οξύ – ο Νίκος Χατζόπουλος και ο Πάρις Κούτσικος –  τάραξαν τα εκδοτικά ύδατα με το πολύκροτο «Trainspotting» του πρωτοποριακού συγγραφέα Irvine Welsh. Ήταν ο πρώτος τίτλος – είχε προηγηθεί το περιοδικό οξύ από το οποίο πήραν το όνομά τους οι εκδόσεις– το βιβλίο που έδωσε το στίγμα για αυτό που θα ακολουθούσε. Και πράγματι, τα τελευταία 15 χρόνια οι εκδόσεις οξύ είναι πάντα πρωτοπόρες σε όλες τις εκφάνσεις των δραστηριοτήτων τους: μέσα από τις εκδόσεις οξύ έγιναν προσιτοί στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό σημαντικοί ξένοι συγγραφείς (Irvine Welsh, Clive Barker, George Pelecanos, Graham Masterton, Neil Gaiman, Iain Banks κ.α), καθώς και νέοι έλληνες συγγραφείς όπως η Άντζελα Δημητρακάκη, αλλά και αιρετικές πένες όπως ο αυστριακός σκιτσογράφος Gerhard Haderer με το κόμικς «Η ζωή του Ιησού». Επίσης εγκαινίασαν μια νέα τάση στην αισθητική των εξωφύλλων και στο layout των βιβλίων – που επιβραβεύτηκε από πολλά βραβεία και επαίνους ΕΒΓΕ. Όταν μπήκε στην παρέα και ο Τάσος Βογιατζής επεκταθήκαν σε πολλές άλλες δραστηριότητες: περιοδικά μουσικής, street culture και βιβλίου (Sonik, Platform, INDEX), portals για μουσική, κινηματογράφο και βιβλίο (Avopolis.gr, movieworld.gr, indexonline.gr, platform.gr), καθώς και o πολυχώρος Floral της Πλατείας Εξαρχείων είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες της ομάδας του Οξύ, ενώ σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμο το νέο ηλεκτρονικό και ψηφιακό κατάστημα kuku.gr.

info@bookbar.gr

 

INFO

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου  

από τις 10:00 με Bazaar βιβλίου, Εκθέσεις , και δώρα

και από τις 22:00 με μουσικές

ΚΒΗΤΑ  (live set)

 ΙΟΝ (live)

+ Dj’s:  Fantastikoi Hxoi, Chevy

FLORAL ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ 80, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

 Τηλ. 2103800070

WWW.FLORALCAFE.GR |INFO@FLORALCAFE.GR