Στην Πλατεία Κλαυθμώνος μέχρι τη Μ. Πέμπτη η 22η Έκθεση Βιβλίου

0
386

Η ανοιξιάτικη έκθεση βιβλίου μετακόμισε μετά από 21 χρόνια από τον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου, σε ένα ιστορικό και πολύ κεντρικό σημείο της Αθήνας, την πλατεία Κλαυθμώνος.

Φέτος το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος έκρινε, εξ αιτίας και της οικονομικής κρίσης, ότι θα πρέπει, για πρώτη φορά, να λειτουργήσει την έκθεση περισσότερες ώρες σε πιο κεντρικό σημείο για να μπορεί να την επισκεφτεί περισσότερο κοινό με μεγαλύτερη ευκολία.

Έτσι επιλέχθηκε η πλατεία Κλαυθμώνος, σημείο εύκολης πρόσβασης και κόμβος πολλών συγκοινωνιών.

Στη φετινή έκθεση παίρνουν μέρος περίπου 100 εκδότες (λόγω της οικονομικής κρίσης έχει περιοριστεί ο αριθμός των εκδοτών που συμμετέχουν) με 40.000 τίτλους, όπου το 60% είναι βιβλία που έχουν εκδοθεί την τελευταία πενταετία.

Σκοπός της έκθεσης δεν είναι μόνο οι πωλήσεις των βιβλίων, αλλά και η ενημέρωση του κοινού. Σε μια εποχή που τα οικολογικά προβλήματα απειλούν τον πλανήτη και η οικονομική κρίση διαλύει τον κοινωνικό ιστό και οδηγεί τους ανθρώπους σε απόγνωση, το βιβλίο γίνεται το έσχατο καταφύγιο.  Ένα πολύτιμος οδηγός για τον κόσμο της ελεύθερης σκέψης και σύμβουλος για  επιλογές ζωής.

Το σωματείο Ε.Σ.Ε.Β.Ε. που διοργανώνει την Έκθεση Βιβλίου καλεί όλους τους φίλους του βιβλίου να την επισκεφτούν και μέσα από την πνευματική ανάταση να σταθούν όρθιοι και να αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο.

Κληρώσεις
Κάθε βράδυ κληρώνεται ένα LAPTOP (φορητός υπολογιστής) με οθόνη 15′ με τεχνική υποστήριξη για δυο χρόνια από το Πλαίσιο, καθώς και μια εικοσάτομη οικολογική εγκυκλοπαίδεια. Η αξία των δώρων κάθε μέρα είναι 1.000€.

Οι ώρες λειτουργίας της 22ης Έκθεσης Βιβλίου είναι, καθημερινά και Κυριακές, από τις11:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου.

info@bookbar.gr