Δωρεά 58.761 ευρώ προς ΚΕΘΕΑ –ΔΙΑΒΑΣΗ

0
574

Τα έσοδα του βιβλίου «Δεν μπορεί θα στρώσει…» για κοινωφελή σκοπό

Δωρεά ύψους 58.761 ευρώ προς το ΚΕΘΕΑ –ΔΙΑΒΑΣΗ  θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τετάρτης 29 Ιουνίου Πέμπτης 7 Ιουλίου από τη συγγραφέα Λένα Μαντά και τις Εκδόσεις Ψυχογιός.  Πρόκειται για τα έσοδα που προέκυψαν από τα κέρδη του εκδοτικού οίκου και της συγγραφέως από τις πωλήσεις του βιβλίου «Δεν Μπορεί θα στρώσει….» το οποίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2010 με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τον συγκεκριμένο κοινωφελή σκοπό.

Η υπόθεση συνοδεύεται από ένα λίγο –πολύ  γνωστό ιστορικό: Όταν το βιβλίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2010 , σε 20.000 αντίτυπα, τόσο ο εκδοτικός οίκος όσο και η συγγραφέας εξέφρασαν την επιθυμία τα έσοδα από τις πωλήσεις να διατεθούν για την υποστήριξη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων ατόμων  (www.kethea.gr) Για την προβολή των κοινωφελών προθέσεων του βιβλίου δημιουργήθηκε τηλεοπτικό σποτ, με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Ωστόσο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) απέρριψε την προβολή του, με την αιτιολογία ότι δεν εμπεριείχε κοινωνικό μήνυμα! Η απόφαση σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως δημιουργώντας προφανή ερωτηματικά.

Τελικά, από τις πωλήσεις του βιβλίου συγκεντρώθηκε το ποσό των 58.761 € , το οποίο θα επιδοθεί σε επιταγή στο πολιτιστικό στέκι του ΚΕΘΕΑ –ΔΙΑΒΑΣΗ (Σταυροπούλου 29, Αθήνα) την Τετάρτη 29 Ιουνίου Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 8.00 μμ . Την επιταγή θα παραλάβει ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ, κ. Γεράσιμος Νοταράς, ενώ θα χαιρετίσει ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

*Η εκδήλωση αναβλήθηκε από την αρχική ημερομηνία λόγω των γεγονότων στο κέντρο της Αθήνας.

info@bookbar.gr

INFO

Το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) είναι αυτοδιοικούμενο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και λειτουργεί από το 1983, με την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης ελληνικής θεραπευτικής κοινότητας (ειδική νομοθετική ρύθμιση με Ν.1729/1987).

 

Εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 3.000 άτομα, χρήστες και μέλη οικογενειών, χάρη σε ένα δίκτυο περισσότερων από 90 μονάδων σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.

 

Οι δραστηριότητές του αφορούν επίσης τους τομείς πρωτογενούς πρόληψης, εκπαίδευσης και έρευνας. Είναι σύμβουλος οργανισμός του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του ΟΗΕ (ECOSOC) σε θέματα ναρκωτικών, και ένας από τους βασικούς φορείς εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αντιμετώπιση της Εξάρτησης από Ουσίες.

 

«Δεν μπορεί θα στρώσει»

ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ

Από το οπισθόφυλλο

 

Δεν μπορεί, θα στρώσει! Αναρωτιέμαι πόσες φορές άραγε καθένας από μας είπε αυτή τη φράση, που φανερώνει την ελπίδα πως ό,τι μας πονάει θα φύγει, ή θ’ αλλάξει, ή ως διά μαγείας θα χαθεί… Αυτό που ζητάμε τέτοιες στιγμές είναι ίσως ένας καφές κι ένα γλυκό του κουταλιού. Αυτή ακριβώς η αντίθεση του γλυκού με το πικρό είναι τελικά η ίδια η ζωή. Έτσι μας δίνονται οι στιγμές. Ποσά αντιστρόφως ανάλογα. Εκεί που βρίσκεται το γέλιο, παραμονεύει το δάκρυ… Κι αν κάπου μέσα στα κείμενα βρείτε τον εαυτό σας, αν κάπου ανάμεσα στις γραμμές τους κάτι θυμηθείτε, σας κερνάω καφέ και γλυκό του κουταλιού… Εσείς μένει να πείτε: «Δεν μπορεί, θα στρώσει!»

 

Σχετικά link

To τηλεοπτικό σποτ για το βιβλίο της Λένας Μαντά

http://www.youtube.com/watch?v=4Yj7WVqLipo