Αρχίζει το Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου

0
529

 17 συγγραφείς και ποιητές από 11 χώρες

Αρχίζει  σήμερα (Πέμπτη 28 Ιουλίου) το  Β’ Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου που πραγματοποιείται το τριήμερο 28-30 Ιουλίου στη Χώρα, στο χωριό Βολάξ και την πλατεία του χωριού Πύργος. Θα συμμετάσχουν 17  

συγγραφείς και ποιητές από 11 χώρες, οι οποίοι με τις εισηγήσεις και τις λογοτεχνικές αναγνώσεις τους, θα μιλήσουν για το έργο τους σε εννέα διαφορετικές γλώσσες.

Ψυχή του Φεστιβάλ ο Ντίνος Σιώτης, εκδότης του περιοδικού (δε)κατα και εκπρόσωπος της Κοινωνίας των (δε)κάτων, διοργανώνει το Φεστιβάλ για δεύτερη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τον δήμο Τήνου, το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.
 Όπως τονίζει ο ίδιος ο κ. Σιώτης, πρόκειται για μια “πολυεθνική, πολυπολιτισμική γιορτή με απώτερο σκοπό και μακροπρόθεσμο στόχο να γίνει η Τήνος, αλλά και η Ελλάδα, κέντρο λογοτεχνικού προορισμού, καθώς και πόλος έλξης σημαντικών συγγραφέων παγκόσμιας εμβέλειας”,

Στόχος είναι να καταστεί τόπος συνάντησης της σύγχρονης παγκόσμιας λογοτεχνίας η Τήνος, ένα νησί όπου η Δύση συναντά την Ανατολή, ο Βοράς τον Νότο, το Αιγαίο τη Μεσόγειο, η Ευρώπη την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Οι συγγραφείς θα διαβάσουν κείμενά τους στη γλώσσα τους με σκοπό τη γνωριμία της ελληνικής με άλλες σύγχρονες λογοτεχνίες του κόσμου σε ένα πνεύμα εξωστρέφειας και ανταλλαγής. Οι συμμετέχοντες θα απαγγέλουν αποσπάσματα από την δουλειά τους, ενώ οι βραδιές θα συνοδεύονται από μουσική τζαζ έως και παραδοσιακή ελληνική καθώς και παραδοσιακούς χορούς.

Έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν απ’ το εξωτερικό, οι Φερνάντο Αραμπάλ (Ισπανία), Σαάντι Γιουσέφ (Ιράκ), Γιαχσίν Γουάνγκ (Κίνα), Τζέφρι Κάρσον (ΗΠΑ), Τόμικα Μπάγισιτς (Κροατία), Βίντα Ογκνιένοβιτς (Σερβία), Μέρι Ο’ Μάλεϊ (Ιρλανδία), Αμίρ Ορ (Ισραήλ) και Φερεϋντούν Φαριάντ (Ιράν). Απ’ την Ελλάδα θα συμμετέχουν ο Δημήτρης Νόλλας, η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, ο Γιάννης Δάλλας, ο Δημήτρης Καλοκύρης, η Δήμητρα Κολλιάκου, η Ιωάννα Μπουραζοπούλου, ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Τεύκρος Μιχαηλίδης (εκπροσωπεί και την Κύπρο). 

Χορηγός επικοινωνίας του 2ου Διεθνούς λογοτεχνικού Φεστιβάλ Τήνου είναι το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

                                                info@bookbar.gr