Το μυθιστόρημα του Κώστα Ακρίβου «Ποιος θυμάται τον Αλφόνς» στα γερμανικά

0
1317

To φθινόπωρο του 2012

 

Στη γερμανική γλώσσα θα μεταφραστεί το τελευταίο μυθιστόρημα του Κώστα Ακρίβου
“Ποιος θυμάται τον Αλφόνς”, ένα πρωτότυπο βιβλίο που ισορροπεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη μυθοπλασία με σαφείς οικολογικές προεκτάσεις και πρωταγωνιστή τον θρυλικό Αλφόνς Χοχάουζερ. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στα γερμανικά το φθινόπωρο του 2012.

Οι εκδόσεις Groessenwahn Verlag, που αγόρασαν τα δικαιώματα μετάφρασης του βιβλίου, είναι ένας νεοσύστατος γερμανικός εκδοτικός οίκος τον οποίο διευθύνει ένας Έλληνας της ομογένειας και ο οποίος υποστηρίζει βιβλία ελλήνων συγγραφέων τόσο με σύγχρονη θεματολογία όσο και σχετικής με τον πολιτισμό των δύο χωρών.

Η υπόθεση του βιβλίου

O Αλφόνς Χοχάουζερ ήταν υπαρκτό πρόσωπο και η ανάμνησή του παραμένει μέχρι σήμερα ζωντανή στους κατοίκους του Πηλίου. Αυστριακός στην καταγωγή και πνεύμα εξαιρετικά ανήσυχο εγκατέλειψε σε ηλικία 16 μόλις ετών την οικογενειακή εστία στις Άλπεις για να περιπλανηθεί και να γνωρίσει τις χώρες του Νότου.

Το 1926 έφτασε στο Πήλιο και γοητεύθηκε από την ομορφιά. «Εδώ θα ζήσω!» πήρε την απόφαση. Για να τα καταφέρει, έκανε όλα τα επαγγέλματα της γης και της θάλασσας. .Βοσκός, ψαράς αλλά και πρωτοπόρος τους εναλλακτικού τουρισμού στο Τρίκερι όπου στα καταλύματα που είχε δημιουργήσει άρχισαν να καταφτάνουν προσωπικότητες από όλη την Ευρώπη.  Πολύ γρήγορα το όνομά του γίνεται θρύλος ενώ παράλληλα η ιδιόρρυθμη στάση ζωής τους τροφοδότησε πολλές και διάφορες φήμες για το άτομό του. Μήπως ήταν ναζί; Μήπως ήταν αρχαιοκάπηλος; Η παρουσία του στην ανεύρεση ενός από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά ευρήματα, του αγάλματος του  Ποσειδώνα ή Δία του Αρτεμισίου, που σήμερα κοσμεί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ενίσχυσε τις υποψίες. 

Τριάντα χρόνια μετά το απίστευτο τέλος που είχε, ένας συγγραφέας ψάχνει και ρωτάει γι’ αυτόν. Μήπως είναι γιος του; 

Ο Κώστας Ακρίβος, αναζήτησε τα χαμένα στο χιόνι του Πηλίου, ίχνη του Αλφόνς και δημιούργησε ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, όπου μέσα από αυτή την ιδιαίτερη προσωπικότητα συνθέτει έναν ύμνο για τους τολμηρούς, για τους ανθρώπους που δεν συμβιβάζονται και δεν διστάζουν να αναζητήσουν τα όνειρά τους, στην άλλη άκρη της γης.
Είναι επίσης ένα βιβλίο για το αίμα. Της φυλής, της οικογένειας, των φίλων.
Μια μυθιστορηματική αφορμή για να απαντηθεί το ερώτημα: υπάρχει κάτι πιο δυνατό και ιερό από τη συγγένεια; 
Η αφήγηση πλαισιώνεται από φωτογραφικό υλικό.

info@bookbar.gr

 

ΙNFO

 Το μυθιστόρημα του Κώστα Ακρίβου «Ποιος θυμάται τον Αλφόνς» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

 

 

Σχετικά Θέματα

Διαβάστε τη συνέντευξη του Κώστα Ακρίβου στο Book Bar

Κώστας Ακρίβος, Συνέντευξη «Ο Αλφόνς είναι ο πιο Έλληνας που έχω γνωρίσει»