Ο Εξωτερικός Δανεισμός στη γένεση και εξέλιξη του Νέου Ελληνικού Κράτους (1824 -2009)

0
1219

Τάσος Ηλιαδάκης

  • ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ !

Από τα κανόνια όσα έφθασαν στην Ελλάδα, όπως γράφει ο Άγγλος Φίνλευ, «ήταν τόσο πρόχειρα κατασκευάσματα που με την πρώτη βολή έσπαζαν οι κυλιβάντες». Από τα πέντε πλοία που ναυπηγήθηκαν, το ένα από τα δύο μεγάλα κάηκε στον Τάμεση κατά τις δοκιμές. Το άλλο μόλις βγήκε από τον Τάμεση παρά λίγο να βουλιάξει. Μετά από επισκευές ήρθε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 1828 και τέθηκε σε αχρηστία. Από τα τρία μικρά τα δύο έμειναν στο Λονδίνο ως ακατάλληλα. Το τρίτο μετά από αλλαγή μηχανής έφθασε στην Ελλάδα το 1829 για να συνεχίσει την ελληνική… επανάσταση.

Το μικρό μέρος του πρώτου εξωτερικού δανεισμού του υπό σύσταση κράτους, που τελικά θα καταγραφεί ως δανειακή πρόσοδος, θα τύχει «ατασθαλούς» διαχείρισης, πελατειακής, κομματικής  έδρασης.

 Ο συγγραφέας, διδάκτορας της Κοινωνιολογίας και μαθηματικός, παρουσιάζει την εξέλιξη του χρέους από τη γέννηση του νεοελληνικού κράτους μέχρι σήμερα που απειλεί να οδηγήσει στον θάνατο την ελληνική οικονομία.

Μία ιστορική μελέτη τεκμηριωμένη, με πολλά στοιχεία, πίνακες, καταλόγους, αριθμούς και πλούσια βιβλιογραφία, όπου αποδεικνύεται ότι η πρακτική του δανεισμού που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις από συστάσεως του ελληνικού κράτους, οδήγησε στην ξένη εξάρτηση και στη σημερινή χρεωκοπία.

Σελ. 608, Τιμή € 19,90

Εκδόσεις Ν & Σ. Μπατσιούλας 2011

 

ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

«Ο Εξωτερικός Δανεισμός στη γένεση και εξέλιξη του Νέου Ελληνικού Κράτους (1824 -2009)» , Τάσος Ηλιαδάκης, Εκδόσεις Ν & Σ Μπατσιούλας 2011

  • Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και πατήστε  «Αποστολή»
  • Ο Διαγωνισμός ισχύει μέχρι 5 Φεβρουαρίου 2012
  • Αν είστε κάτοικος εκτός Αθηνών, γράψτε και την ταχυδρομική σας διεύθυνση για να σας σταλεί ταχυδρομικά.  


[gravityform id=”4″ name=”Δωροθεσία” ajax=”true”]

 

  • Μετά τη λήξη του διαγωνισμού τα ονόματα των νικητών θα αναρτηθούν στο Book Bar.
  • Οι τυχεροί θα παραλάβουν το αντίτυπο τους από το Βιβλιοπωλείο Ν & Σ Μπατσιούλας, Πανόρμου 83, ΤΚ: 115-24, Αθήνα,  τηλ. 210 3315186
    Τέσσερεις τυχεροί θα πάρουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου

Καλή τύχη!!!!

 

  • Δεν μπορεί να γίνει αποστολή στο εξωτερικό.