Αινίγματα της Ιστορίας

0
1428

 Alan Baker

Ένα γοητευτικό βιβλίο για διάσημα ιστορικά αινίγματα. Υποθέσεις που βρίσκονται στο περιθώριο της επίσημης Ιστορίας και κινούνται μεταξύ του μύθου, του μυστηρίου κα της παραφρροσύνης. Θέματα αμφισβητούμενα που όμως συνεχίζουν να συναρπάζουν και αιχμαλωτίζουν την ανθρώπινη φαντασία στο πέρασμα των χρόνων. Από τον θρύλο της αρχαίας Ατλαντίδος μέχρι την Κιβωτό της Διαθήκης και από τις μυθικές Αμαζόνες μέχρι την Ιερά Σινδόνη του Τορίνο.

Σταθερός μελετητής μυστηρίων και παραδόξων ο συγγραφέας του βιβλίου  Allan Baker συγκεντρώνει και καταγράφει σε αυτό το βιβλίο διαχρονικούς μύθους και φαινόμενα από το χώρο του ανεξήγητου τα οποία παρουσιάζει με τρόπο ευχάριστο, έξυπνο και συγκροτημένο. Παρουσιάζει τα υπέρ και τα κατά σε κάθε υπόθεση και αφήνει τον αναγνώστη να αποφασίσει αν πρόκειται για αλήθεια ή για μύθο.

Υπήρξε πράγματι η χαμένη ήπειρος η Ατλαντίδα; Ήταν υπαρκτά πρόσωπα οι θρυλικές πολεμίστριες Αμαζόνες; Τι κρύβεται πίσω από τα μυστήρια της μεγάλης πυραμίδας του Χέοπος και πίσω από το αρχαίο παρατηρητήριο του Στόουνχετζ; Ποια ήταν η προέλευση της Αγίας Γραφής; Συνέβη στην πραγματικότητα ο κατακλυσμός του Νώε; Ποια η ιστορία της Ιεράς Σινδόνης του Τορίνο; Υπήρξε πράγματι η πάπισσα Ιωάννα;

Αυτές και πολλές ακόμη διαχρονικές και μυστηριώδεις ιστορίες που  συναρπάζουν τη φαντασία και αποτελούν σταθερές «εμμονές» των ανθρώπων καταγράφονται στο βιβλίο παρουσιάζοντας τη γέννησή τους και τις δοξασίες που τις συνοδεύουν.

info@bookbar.gr

Μετάφραση: Παναγιώτης Δρεπανιώτης, Φώτης Σκουλαρίκης

Εκδόσεις Κλειδάριθμος 2011

Σελ. 312