Βραβείο Μεταφρασμένης Ποίησης «ΑΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ»

0
846

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων

 Η μετάφραση των ξενόγλωσσων ποιητικών έργων,

παρά το γεγονός ότι αποτελεί έναν εξαιρετικά σημαντικό  μεταφραστικό τομέα που προϋποθέτει γνώσεις και ταλέντο, πολύ συχνά παραγνωρίζεται. Τώρα το  τριμηνιαίο περιοδικό ποίησης  τα «Ποιητικά»  και οι Εκδόσεις Γκοβόστη, θεσπίζουν ένα νέο Βραβείο  Μεταφρασμένης Ποίησης με στόχο να επισημάνουν και να υπογραμμίσουν την προσφορά και συμβολή των μεταφραστών της Ποίησης στη γνωριμία του κοινού με τα έργα σπουδαίων δημιουργών διεθνούς κύρους . Το βραβείο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του λογοτέχνη και μεταφραστή Άρη Αλεξάνδρου, ο οποίος εργάστηκε συστηματικά και εμπνευσμένα σε αυτόν τον τομέα και πρόσφερε στο ελληνικό κοινό μείζονα κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν ποιήματα που έχουν εκδοθεί  το 2011 και η Επιτροπή θα εργαστεί με βάση τους καταλόγους των εκδοθέντων βιβλίων. Η Κριτική Επιτροπή του βραβείου αποτελείται από τους: Τιτίκα Δημητρούλια, Αλέξη Ζήρα, Γιώργο Μπλάνα, Κώστα Παπαγεωργίου και Βαγγέλη Χατζηβασιλείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τα έργα τους στο βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Γκοβόστη,  με την ένδειξη «Για το βραβείο μεταφρασμένης ποίησης ‘Άρη Αλεξάνδρου» και τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι η 31η Μαρτίου 2012 , ημέρα της τιμητικής εκδήλωσης που διοργανώνουν οι Εκδόσεις Γκοβόστη στο βιβλιοπωλείο τους για τον Άρη Αλεξάνδρου.

Η απονομή του βραβείου θα γίνει σε ειδική εκδήλωση για το 6ο τεύχος των Ποιητικών τον Ιούνιο του 2012.

info@bookbar.gr

 

INFO

Εκδόσεις Γκοβόστη

Ζωοδόχου Πηγής 73

10681 Αθήνα

Τηλ.:  210 3815433, 210 3822251