Είναι ο Καπιταλισμός Ηλίθιε

1
878

Νίκος Μπογιόπουλος

  • ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ !

Το βιβλίο του Νίκου Μπογιόπουλου ανήκει σίγουρα στα εκδοτικά γεγονότα της χρονιάς που μόλις πέρασε. Τα 25.000 αντίτυπα μέσα στους 4 πρώτους μήνες κυκλοφορίας, αποτελούν έναν αριθμό πραγματικά εντυπωσιακό για μια εποχή μεγάλης κρίσης  στο χώρο του βιβλίου.

Οι ερμηνείες της επιτυχίας είναι πολλαπλές και ανάμεσά τους  αναμφίβολα κρύβεται η ανάγκη του αναγνωστικού κοινού σε μια εποχή βαθειάς κρίσης, όχι μόνο οικονομικής αλλά και κρίσης του πολιτικού συστήματος, να αναζητήσει πιθανές απαντήσεις στο χώρο των, παραγκωνισμένων μέχρι σήμερα, πολιτικών βιβλίων. Η επιτυχία του βιβλίου του Νίκου Μπογιόπουλου είναι ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Σε μια εποχή που η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους του πλανήτη στην ανεργία ενώ η αποσπασματική πληροφόρηση των τηλεοπτικών παραθύρων αποκαλύπτει την αδυναμία της σε όλο της το μεγαλείο, σε μια εποχή που οι πολίτες διαπιστώνουν την ανεπάρκεια των πολιτικών τους εκπροσώπων να αρθρώσουν λόγο ολοκληρωμένο και πειστικό,  το βιβλίο «Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε»  διατυπώνει και προσεγγίζει κάποια θεμελιώδη ερωτήματα και απαντά με απλό και κατανοητό τρόπο.

Που οφείλεται η κρίση στην Ελλάδα και στον κόσμο; Πόσοι και πως δημιουργούν τα ελλείμματα; Η κρίση έχει πρόσημο κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό; Την προκαλούν όλοι; Την πληρώνουν όλοι; Ποιοι και πως κερδίζουν από την κρίση; Πόσοι φτωχοί απαιτούνται για να «παραχθεί» ένας πλούσιος; Πώς γίνεται στην τριετία 2008 -2010, που δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι προστέθηκαν στις στρατιές της απόλυτης φτώχιας, εξαθλίωσης και της ανεργίας, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη να έχει διπλασιαστεί; 

Η επιτυχία του βιβλίου του Μπογιόπουλου, το καυτό, όσο και η εποχή, θέμα του και ενδεχομένως ο «εκρηκτικός» του τίτλος, προκάλεσαν πολλές συζητήσεις και φυσικά διαφωνίες. Σε κάθε περίπτωση όμως πρόκειται για ένα καλογραμμένο βιβλίο, που παρουσιάζει πολλές  και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες και διαφωτίζει για την άλλη πλευρά του …νομίσματος,  σε μια εποχή όχι μόνο κρίσης, αλλά και σύγχυσης.

info@bookbar.gr

 

Κριτικές για το βιβλίο

«Διπλά εξαιρετικό, με πολυεπίπεδη ανάγνωση. Από τη μια είναι ένα θαυμάσιο αρχειακό corpus και από την άλλη μια διεισδυτική ανάλυση των νόμων της. Το βιβλίο τιμά, εκτός από το μεγαλείο της ιδεολογικής αντιπαράθεσης, τη δημοσιογραφία την ίδια».

                         Γιώργος Σταματόπουλος, Ελευθεροτυπία, 6/7/2011

 

«Μια βαθιά προσέγγιση της σημερινής κρίσης, με πολιτική τεκμηρίωση, πάθος και μια γλώσσα που δυστυχώς δεν τη μιλάνε ούτε τη γράφουν πολλοί δημοσιογράφοι στις μέρες μας».

                         Γιώργος Κουβαράς, Ελεύθερος Τύπος, 18/7/2011


«Το βιβλίο έχει τη φρεσκάδα ενός άρθρου ή ρεπορτάζ».

                                  Νίκος Παπαδημητρίου, Free Sunday, 23/07/2011


«Σοβαρή προσφορά το πλήθος των στοιχείων που προσκομίζει. Η εκλαϊκευτική ικανότητα του Ν. Μπογιόπουλου καθιστά το βιβλίο προσβάσιμο όχι μόνο στον διανοούμενο, αλλά στον οποιονδήποτε αναζητά απεγνωσμένα τη χειροπιαστή και λυτρωτική ανασκευή της άθλιας παραπληροφόρησης».

   Δημήτρης Γρηγορόπουλος, ΠΡΙΝ, 14/8/2011


«Ο Μπογιόπουλος στο βιβλίο του παραθέτει επιχειρήματα και στοιχεία. Δεν εκτοξεύει αφορισμούς. Διαβάζεις και μαθαίνεις. Μια έξοχη απάντηση στους “πραιτωριανούς των Μνημονίων” και στα ντελίβεριμπόις της καθεστωτικής προπαγάνδας».

Γιάννης Τριάντης, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 01/10/2011

 

 

«Εξαιρετικά εμπεριστατωμένο βιβλίο».

                                                        Νίκος Κοτζιάς, Αξία, 3/9/2011

 

ΒΙΟ

 

Ο Νίκος Μπογιόπουλος γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Εργάζεται από το 1992 ως δημοσιογράφος στο Ριζοσπάστη.

Έχει συνεργαστεί με ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά. Προηγούμενα βιβλία του το Βαλκάνια ― 78 μέρες «στόχος» του ΝΑΤΟ (εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή) και σε συνεργασία με τον Δημήτρη Μηλάκα το Ποδόσφαιρο: Μια θρησκεία χωρίς απίστους (εκδόσεις Λιβάνη).

Σελ. 476, Τιμή € 17,00

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ 2011

ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

«Είναι ο Καπιταλισμός Ηλίθιε», Νίκος Μπογιόπουλος, Εκδόσεις Λιβάνη

  • Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και πατήστε  «Αποστολή»
  • Ο Διαγωνισμός ισχύει μέχρι 5 Φεβρουαρίου 2012
  • Αν είστε κάτοικος εκτός Αθηνών, γράψτε και την ταχυδρομική σας διεύθυνση για να σας σταλεί.


[gravityform id=”4″ name=”Δωροθεσία” ajax=”true”]

  • Μετά τη λήξη του διαγωνισμού τα ονόματα των νικητών θα αναρτηθούν στο Book Bar.
  • Οι τυχεροί θα παραλάβουν το αντίτυπο τους από το Βιβλιοπωλείο Λιβάνη, Σόλωνος 98, 10680, Αθήνα, Ώρες καταστημάτων, Τηλ:  2103661200
  • Τρεις τυχεροί θα πάρουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου

 

Καλή τύχη!!!!

  • Δεν μπορεί να γίνει αποστολή στο εξωτερικό.