Η πνοή του γιασεμιού

0
1105

Ζιλμπέρ Σινουέ

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Παιδί της Μεσογείου και κοσμοπολίτης ο Ζιλμπέρ Σινουέ που γεννήθηκε στην Αίγυπτο, από πατέρα Αιγύπτιο, μητέρα Γαλλίδα, ενώ η γιαγιά του ήταν Ελληνίδα, από το Βόλο, αναβιώνει στα βιβλία του ιστορίες της Ανατολής και τις κάνει ενδιαφέρουσες και ελκυστικές για τον δυτικό αναγνώστη. Το μυθιστόρημα «Η πνοή του γιασεμιού» διαδραματίζεται κατά την ταραγμένη αλλά και μάλλον άγνωστη στο ευρύ κοινό, περίοδο 1916-1956, όταν η δυτική διπλωματία και σκοπιμότητα άλλαξαν το χάρτη της Μέσης Ανατολής, μεταβάλλοντας δραματικά τη μοίρα των ανθρώπων. Η περίοδος αυτή περιλαμβάνει την χρονολογία ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ το 1948 και σκιαγραφεί τα χρόνια που προηγήθηκαν και εκείνα που ακολούθησαν για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.  Σύμφωνα με την υπόθεση, στην καρδιά της Ανατολής, τέσσερις οικογένειες –μια εβραϊκή, μια παλαιστινιακή, μια ιρακινή και μια αιγυπτιακή-, πρόσωπα εύθραυστα και δυνατά, ευαίσθητα και συνάμα μαχητικά, προσπαθούν να επιβιώσουν από το ναυάγιο στο οποίο τους έχει οδηγήσει η Δύση. Χιλιάδες χιλιόμετρα από εκεί, ένας Γάλλος διπλωμάτης παρατηρεί, αδύναμος, τα προεόρτια της καταστροφής, ενώ στο μυαλό του αντηχεί μια τελευταία ερώτηση: ο θόρυβος από τις βόμβες θα καλύψει για πάντα την πνοή του γιασεμιού; Με αυτό το συναρπαστικό μυθιστόρημα ο Ζιλμπέρ Σινουέ δείχνει πώς από την αλαζονεία κάποιων, μια ολόκληρη περιοχή του κόσμου βυθίστηκε στον πόνο και στη δυστυχία. Ένα κοινωνικό αλλά και πολιτικό μυθιστόρημα που δίνει την ευκαιρία στο σημερινό αναγνώστη να γνωρίσει και τα κατανοήσει το ιδιάζον και εύφλεκτο παρελθόν της περιοχής,  το πρόβλημα της οποίας σήμερα πια μοιάζει άλυτο και έχει γίνει τόσο περίπλοκο που θυμίζει γόρδιο δεσμό.

info@bookbar.gr

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

 

Ο ΖΙΛΜΠΕΡ ΣΙΝΟΥΕ γεννήθηκε το 1947 στην Αίγυπτο από πατέρα Αιγύπτιο και μητέρα Γαλλίδα, ενώ η γιαγιά του ήταν Ελληνίδα. Πολύ σύντομα έδειξε το σπάνιο συγγραφικό του ταλέντο. Τα έργα του έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία, όπως το Jeandheurs (Βραβείο Ιστορικού Μυθιστορήματος), το Prix des Romancières, το Grand Prix de Litérature Policière και το γαλλικό Βραβείο των Βιβλιοπωλών. Για το έργο του Ζιλμπέρ Σινουέ εκφράστηκε με τα πλέον εγκωμιαστικά λόγια ο Πιερ Γκριμάλ, επιφανής ιστορικός μελετητής. Τον χαρακτήρισε τον σπουδαιότερο και αρτιότερο σύγχρονο συγγραφέα ιστορικού μυθιστορήματος, ο οποίος βασίζεται πάντοτε σε αρχειακό υλικό και επισταμένη έρευνα. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν συνολικά 19 βιβλία του Ζιλμπέρ Σινουέ, ενώ ετοιμάζεται το μυθιστόρημα Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ.

 

Μετάφραση: Βασιλική Κοκκίνου

Σελ. 576, Τιμή € 18,80

Εκδόσεις Ψυχογιός

 

Σχετικά links

Η ιστοσελίδα του Ζιλμπέρ Σινουέ  στη διεύθυνση  www.sinoue.com

 

ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

«Η πνοή του γιασεμιού», Ζιλμπέρ Σινουέ, Εκδόσεις Ψυχογιός

  • Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και πατήστε  «Αποστολή»
  • Ο Διαγωνισμός ισχύει μέχρι 28 Μαρτίου 2012
  • Αν είστε κάτοικος εκτός Αθηνών, γράψτε και την ταχυδρομική σας διεύθυνση για να σας σταλεί.

 
[gravityform id=”4″ name=”Φόρμα Συμμετοχής” ajax=”true”]

 

 

  • Μετά τη λήξη του διαγωνισμού τα ονόματα των νικητών θα αναρτηθούν στο Book Bar.
  • Οι τυχεροί θα παραλάβουν το αντίτυπο τους από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Ψυχογιός,  Μαυρομιχάλη 1, Αθήνα,  τηλ. 2103618654, ώρες 8:00-16:00
  • Δύο τυχεροί θα πάρουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου

 

Καλή τύχη!!!!

 

  • Δεν μπορεί να γίνει αποστολή στο εξωτερικό.