Νουάρ Ιστορίες (Τόμος Α’)

0
840

ΡΕΙΜΟΝΤ ΤΣΑΝΤΛΕΡ

Ο Ρέιμοντ Τσάντλερ  στις …απαρχές! Μια σειρά ιστοριών από τις πρώτες του συγγραφέα, που σήμερα θεωρείται από τους κλασσικούς της αστυνομικής λογοτεχνίας.

Όταν ο Τσάντλερ άρχισε  να γράφει στην …προχωρημένη(!) ηλικία των σαράντα πέντε ετών, δημοσίευσε τις πρώτες νουάρ ιστορίες του σε διάφορα περιοδικά, όπως το Black Mask. Σε αυτές καλλιέργησε το ξεχωριστό αφηγηματικό του στιλ και έπλασε όλον εκείνο τον υπόγειο κόσμο που γοητεύει στα μεταγενέστερα μυθιστορήματά του. Το βιβλίο περιλαμβάνει τέσσερα γοητευτικά αφηγήματα, τέσσερεις ιστορίες δράσης και μυστηρίου, όπου πρωταγωνιστούν σκοτεινά και μελαγχολικά πρόσωπα, καλοί και κακοί αστυνομικοί, παράνομοι και πληροφοριοδότες, διεφθαρμένοι πολιτικοί και μοιραίες ξανθιές, σε ένα νυχτερινό περιβάλλον που μυρίζει αλκοόλ και προετοιμάζει το έδαφος για τον ερχομό του θρυλικού ντετέκτιβ Φίλιπ Μάρλοου.

Ο Ρέιμοντ Τσάντλερ γεννήθηκε το 1888 στο Σικάγο. Σε ηλικία δώδεκα ετών μετακόμισε με την οικογένειά του στην Αγγλία και φοίτησε στο φημισμένο Κολέγιο Ντάλγουιτς. Το 1912 επέστρεψε στην Αμερική, εγκαταστάθηκε στην Καλιφόρνια, καταπιάστηκε με διάφορες δουλειές και αργότερα παντρεύτηκε. Στη διάρκεια του μεγάλου οικονομικού κραχ άρχισε να ασχολείται σοβαρά με το γράψιμο. Η πρώτη δημοσίευση νουάρ  ιστορίας έγινε  από το αστυνομικό περιοδικό Black Mask, το 1933. Αργότερα κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα «Ο μεγάλος ύπνος».

info@bookbar.gr

Μετφρ.  Αντώνης Καλοκύρης

Εκδόσεις Κέδρος, 2011

Σελ. 344, Τιμή € 16