ΣΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ / ΟΙ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

0
939

ΜΑΙΡΗ ΚΟΝΤΖΟΓΛΟΥ

Κυκλοφόρησε το βιβλίο ΣΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, που είναι το δεύτερο μέρος της συγκλονιστικής τριλογίας ΟΙ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, της Μαίρης Κόντζογλου.

Στους ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ παρακολουθούμε τις παράλληλες ζωές δυο γυναικών, της Βασιλικής και της Ιλαρίας, από τις αρχές του εικοστού αιώνα μέχρι τις μέρες μας.

Στο πρώτο μέρος, ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ, που κυκλοφορεί από το Δεκέμβριο του 2010, είδαμε τις δυο ηρωίδες να ζουν –κάτω από διαφορετικές συνθήκες- τους πολέμους, την προσφυγιά και τις αλλαγές στις πατρίδες. Τις συναντήσαμε όμως και να ερωτεύονται, να γίνονται μάνες και να αγωνίζονται για τους δικούς τους ανθρώπους.

Μαζί τους, τυλιγμένοι σφιχτά σε ένα πολύχρωμο κουβάρι,  άνθρωποι  άλλοι, που διαγράφουν και εκείνοι τη δική τους πορεία πάνω στους μεσημβρινούς της ζωής των ηρωίδων.

Στο δεύτερο μέρος της τριλογίας, ΣΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, η αλήθεια αρχίζει να φανερώνει σιγά σιγά το πρόσωπό της, ενώ καθρεφτίζεται στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας, στα ηλιοβασιλέματα της Θεσσαλονίκης, στα ελιόδεντρα της Μυτιλήνης, στις καμένες εκκλησίες της Σμύρνης, στα παγωμένα νερά του Βόσπορου και στις ατσάλινες κορυφές των ουρανοξυστών της Νέας Υόρκης.

Γιατί η αλήθεια έχει πάντα δυο πρόσωπα, ένα φωτεινό και ένα σκοτεινό; Τι κρύβεται στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού αλλά και της αλήθειας; Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ακροβατούν στους Μεσημβρινούς της Ζωής και πού θα τους οδηγήσει το αέναο ταξίδι τους ;

Το σφιχτοδεμένο κουβάρι της μοίρας αρχίζει να ξεμπλέκεται ΣΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, και οι ήρωες του βιβλίου έκπληκτοι ανακαλύπτουν  πόσο άρρηκτα είναι δεμένες οι ζωές τους στους ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

Η Μαίρη Κόντζογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει εργαστεί σε μεγάλες ελληνικές εταιρείες, με αντικείμενο την Επικοινωνία (Marketing, Διαφήμιση, Δημόσιες Σχέσεις, Εκδόσεις, Οργάνωση Εκδηλώσεων και Συνεδρίων).

Από τις εκδόσεις μας κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά της  Το Μέλι το Θαλασσινό, Περπάτα με τον Άγγελό σου και Οι Μεσημβρινοι της Ζωής Στους Ήλιους του Έρωτα, που αγαπήθηκαν πολύ από τον κόσμο.

Με τη συγγραφέα μπορείτε να επικοινωνείτε στα:

mkontzo@gmail.com

marykontzoglou.blogspot.com

Μαίρη Κόντζογλου (στο Facebook)

ΟΙ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

ΤΡΙΛΟΓΙΑ

Στους Ήλιους του Έρωτα

Στα Φεγγάρια της Αλήθειας

Στη Γη της Αγάπης

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ 2011

ΣΕΛ. 698, ΤΙΜΗ ΕΚΔΟΤΗ € 18.00