Το κορίτσι με το τατουάζ

0
1132

ΣΤΙΓΚ ΛΑΡΣΟΝ

 

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ !

Πολυδιαβασμένο το διεθνές bestseller  του Στίγκ Λάρσον, η κινηματογραφική εκδοχή του οποίου, αυτή την εποχή προβάλλεται στις αίθουσες.  Το μυθιστόρημα , που θεωρείται το εκδοτικό φαινόμενο της δεκαετίας, αποτελεί το πρώτο και αυτοτελές  βιβλίο της τριλογίας  Millennium,  την οποία ο Σουηδός συγγραφέας παρέδωσε στους εκδότες του στις αρχές της δεκαετίας του  2000 και λίγες μέρες μετά την παράδοση των χειρογράφων και των τριών τόμων πέθανε (Νοέμβριος 2004) από ανακοπή καρδιάς.  

Σύμφωνα με την υπόθεση ο διάσημος  δημοσιογράφος Μίκαελ Μπλόμκβιστ προσλαμβάνεται από έναν πλούσιο  βιομήχανο, προκειμένου να ανακαλύψει όλη την αλήθεια για την εξαφανισμένη προ 36 χρόνων, ανιψιά του. Εκείνος συνεργάζεται με μια νεαρή χάκερ, την Λίσμπετ, μια κοπέλα εξαιρετικής ευφυΐας αλλά με αρκετές ιδιαιτερότητες.

Μια ασυνήθιστη ερωτική ιστορία ξεκινά μεταξύ τους την στιγμή που, από την Σουηδία στο Λονδίνο και από εκεί στην Αυστραλία, αρχίζουν να ξετυλίγουν το κουβάρι της εξαφάνισης, που κρύβει απίστευτες οικογενειακές ίντριγκες, σεξουαλικές διαστροφές, οικονομικές απάτες και στυγερά εγκλήματα.

Η πρώτη κινηματογραφική εκδοχή για «Το κορίτσι με το ταουάζ» παρουσιάστηκε στη ομώνυμη σουηδική ταινία σε σκηνοθεσία Νιλς Άρντεν Όπλεφ και πρωταγωνιστές τους Μάικλ Νίκβιστ, Νούμι Ραπάσε και Λένα Έντρε.

Τώρα ακολουθεί και προβάλλεται η χολιγουντιανή εκδοχή της σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Φίντσερ 
με πρωταγωνιστές τους  Ντάνιελ Κρεγκ, Ρούνι Μάρα, Κρίστοφερ Πλάμερ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Στίβεν Μπέρκοφ, Ρόμπιν Ράιτ, Γιόρικ Βαν Βαγκενίνγκεν, Τζόελι Ρίτσαρντσον, Τζεραλντίν Τζέιμς

Οι πωλήσεις του βιβλίου έχουν ξεπεράσει τα 62 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχιε μεταφραστεί σε 48 χώρες. Στην Ελλάδα έχουν πωληθεί πάνω από 140.000 αντίτυπα.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

H Χάριετ Βάνιερ εξαφανίστηκε πριν από τριάντα έξι χρόνια κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιρινού φεστιβάλ στο σουηδικό θέρετρο Χέντεμπι. Παρά τις έρευνες της αστυνομίας, δε βρέθηκε ποτέ κανένα ίχνος της δεκαεξάχρονης κοπέλας. Το έσκασε; Έπεσε θύμα απαγωγής; Ή θύμα δολοφονίας; Κανείς δε γνωρίζει – η υπόθεση έκλεισε, όλοι ξέχασαν τις λεπτομέρειες. Όλοι, εκτός από το θείο της Χάριετ, τον Χένρικ Βάνιερ, έναν ηλικιωμένο βιομήχανο, που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να λύσει το μυστήριο προτού πεθάνει. Στους τοίχους του γραφείου του υπάρχουν σαράντα τρία κορνιζαρισμένα λουλούδια. Τα επτά πρώτα ήταν δώρα από την ανιψιά του. Τα υπόλοιπα έφταναν ανώνυμα κάθε χρόνο στα γενέθλιά του. Έτσι αρχίζει το MILLENNIUM, μια περιπέτεια εγκλήματος και τιμωρίας, σεξουαλικής διαστροφής και οικονομικής απάτης, αλλά και μια τρυφερή ερωτική ιστορία ανάμεσα σε έναν κατατρεγμένο δημοσιογράφο και ένα ανορεκτικό κορίτσι με τατουάζ, άσο στους υπολογιστές. Ένα μνημειώδες πολιτικοοικονομικό αλλά και ερωτικό θρίλερ που προκάλεσε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο ΣΤΙΓΚ ΛΑΡΣΟΝ γεννήθηκε το 1954 στη Σουηδία. Υπήρξε οικονομικός αναλυτής, δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης του σουηδικού πολιτικού περιοδικού Expo. Η τριλογία του με τίτλο MILLENΝIUM αποτέλεσε παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο, αφού οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει τα 60 εκατομμύρια αντίτυπα, τα δικαιώματα έχουν πουληθεί σε περισσότερες από 40 χώρες και έχουν γυριστεί αντίστοιχες κινηματογραφικές ταινίες. Και τα τρία βιβλία της τριλογίας, που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, έχουν σαρώσει τα λογοτεχνικά βραβεία. Το πρώτο βιβλίο, με τίτλο ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ, έχει τιμηθεί με τα Glasnyckeln –το πιο σημαντικό σκανδιναβικό βραβείο αστυνομικής λογοτεχνίας–, ITV3 Crime Thriller Award, Waterstone’s Book of the Year, Best Abridged Crime Audio Book, ενώ ήταν υποψήφιο για τρία Anthony Awards στις ΗΠΑ. Επίσης, ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ, το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας, βραβεύτηκε το 2006 ως το καλύτερο σουηδικό αστυνομικό μυθιστόρημα. Το τρίτο και τελευταίο βιβλίο, ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΣΦΗΓΚΑΣ, τιμήθηκε με το βραβείο Glasnyckeln το 2008. Δυστυχώς ο συγγραφέας δεν πρόλαβε να γευτεί τον λογοτεχνικό θρίαμβό του αφού, λίγες μόνο ημέρες μετά την παράδοση των τριών τόμων του χειρογράφου του, πέθανε από καρδιακή ανακοπή.

 

Μετάφραση: Γιώργος Μαθόπουλος

Πρόλογος: Μανώλης Πιμπλής

Εκδόσεις Ψυχογιός 2009

Σελ. 672, Τιμή € 22

 

ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ !

«Το κορίτσι με το τατουάζ», Στιγκ Λάρσον, Εκδόσεις Ψυχογιός

  • Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και πατήστε  «Αποστολή»
  • Ο Διαγωνισμός ισχύει μέχρι 31 Ιανουαρίου 2012
  • Αν είστε κάτοικος εκτός Αθηνών, γράψτε και την ταχυδρομική σας διεύθυνση για να σας σταλεί.


[gravityform id=”4″ name=”Δωροθεσία” ajax=”true”]

 

  • Μετά τη λήξη του διαγωνισμού τα ονόματα των νικητών θα αναρτηθούν στο Book Bar.

Οι τυχεροί θα παραλάβουν το αντίτυπο τους από από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Ψυχογιός,  Μαυρομιχάλη 1, Αθήνα,  τηλ. 2103618654, ώρες 8:00-16:00

  • Δύο τυχεροί θα πάρουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου

Καλή τύχη!!!!

 

  • Δεν μπορεί να γίνει αποστολή στο εξωτερικό.