Το λουλούδι της Κριμαίας

0
1077

JULIA GREGSON

Το μυθιστόρημα βασίζεται σε σύγχρονα βιογραφικά στοιχεία για τη ζωή και το έργο της Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ που υπήρξε πρωτοπόρος της σύγχρονης νοσηλευτικής και του πνεύματος του εθελοντισμού και διακρίθηκε για τη δράση της στη διάρκεια του Κριμαϊκού Πολέμου ( 1854 -1855). Η Julia Gregson εμπνεύστηκε επίσης από την αληθινή ιστορία μιας νεαρής Ουαλέζας που ακολούθησε την Ναιτινγκεϊλ από το Λονδίνο στην Κωνσταντινούπολη και στη Κριμαία, αδιαφορώντας για τα ήθη της εποχής.

Σύμφωνα με την υπόθεση η Κάθριν και ο Ντέιο, δύο ερωτευμένοι νέοι από την Ουαλία, αδυνατούν να ομολογήσουν και να διεκδικήσουν τον έρωτά τους . Έτσι ακολουθούν ξεχωριστό δρόμο ο καθένας, ένα δρόμο που καθορίζεται από τον Πόλεμο της Κριμαίας. Εκεί οι ανθρώπινες αξίες και αντοχές επαναπροσδιορίζονται και δοκιμάζονται σκληρά από την πάλη για επιβίωση, το θάνατο και το φόβο. Ωστόσο κανένας από τους δύο,  δεν έχει πάψει να ελπίζει.

Το βιβλίο θέτει ερωτήματα και διλήμματα για τη δύναμη της αγάπης, την αντοχή της ανθρωπιάς, την επιστροφή στη καθημερινή ζωή μετά από τις οδυνηρές εμπειρίες του πολέμου και τελικά τις ανεξάντλητες δυνάμεις της ανθρώπινης ψυχής.

Η Julia Gregson εργάστηκε ως δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, την Ινδία και το Βιετνάμ για εφημερίδες και περιοδικά, όπως το Rolling Stone και οι Times. Ζει στην Ουαλία με την οικογένεια της. Το πρώτο βιβλίο της «Στην Καρδιά των Μουσώνων» βραβεύτηκε από το Romantic Novelists Association ως το καλύτερο μυθιστόρημα του 2008. Επίσης τιμήθηκε και με δεύτερη διάκριση από το Prince Maurice Prize 2010.

info@bookbar.gr

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Φωτεινή Πίπη

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ