Έγκλημα στη Βουδαπέστη

0
3200

Vilmos Kontor

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΤΥΠΑ!

Βουδαπέστη, Οκτώβριος του 1936. Ο ακροδεξιός Ούγγρος πρωθυπουργός Γκιούλα Γκέμπες πεθαίνει πριν προλάβει να εκπληρώσει τη φιλοδοξία του να εγκαθιδρύσει ένα φασιστικό καθεστώς.

Η ζωή συνεχίζεται στην πολύβουη παλιά πόλη. Ο αστυνομικός ρεπόρτερ Ζίγκμοντ Γκόρντον παίρνει μια πληροφορία που τον οδηγεί αργά τη νύχτα στην πιο κακόφημη γειτονιά της πρωτεύουσας. Εκεί ανακαλύπτει το πτώμα μιας ωραίας, κομψοντυμένης κοπέλας, που είχε ένα εβραϊκό προσευχητάριο στην τσάντα της.
Ενοχλημένος από τις αλλόκοτες συνθήκες – το πτώμα μιας θρησκευόμενης γυναίκας σε μια κακόφημη συνοικία – ο Γκόρντον αποφασίζει να λύσει το μυστήριο του θανάτου της, ειδικά μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας του θύματος. Η έρευνα θα τον οδηγήσει βαθιά στον σκοτεινό υπόκοσμο της πόλης, όπου δρουν συνδικάτα εγκλήματος και πυρήνες παράνομων κομουνιστών, αλλά και στα ανώτατα στρώματα και στους κύκλους της εξουσίας. Ένας από τους πιο επιφανείς επιχειρηματίες της Ουγγαρίας, ο οποίος κρύβει επιμελώς την πραγματική ταυτότητά του, σχεδιάζει να κάνει μια τεράστια μπάζα, εκμεταλλευόμενος τις σημαντικές πολιτικές διασυνδέσεις του με τους ηγέτες της Γερμανίας. Πώς συνδέονται αυτές οι πολιτικές μηχανορραφίες με το θάνατο της κοπέλας και την εβραϊκή καταγωγή της;

Στις παραμονές της ανόδου του Χίτλερ στην καγκελαρία που θα καταβύθιζε την Ευρώπη στη ναζιστική θηριωδία, το σκηνικό είναι σκοτεινό και προσφέρει ιδεώδες περιβάλλον για τη σύνθεση ενός νουάρ μυθιστορήματος. Ένα μυθιστόρημα με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, για μια εποχή που παραμένει ανοικτή πληγή στην ιστορία της Ευρώπης και προσφέρει πολλαπλά διδάγματα για το σήμερα.

info@bookbar.gr

Μετάφραση: Φίλιππος Χρυσόπουλος

Κέδρος 2014

Σελ. 304, Τιμή € 15,50

ΒΙΟ

O Bίλμος Κόντορ (Vilmos Kontor) γεννήθηκε το 1954 στην Ουγγαρία. Σπούδασε στο Παρίσι και αποφοίτησε από τη Σορβόνη με πτυχίο χημικού μηχανικού. Στη συνέχεια επέστρεψε στην πατρίδα του, όπου ζει σήμερα με την οικογένειά του σ’ ένα ήσυχο χωριό κοντά στα αυστριακά σύνορα. Διδάσκει μαθηματικά και φυσική στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το πρώτο του μυθιστόρημα εκδόθηκε το 2008 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Έχει εκδώσει συνολικά πέντε νουάρ μυθιστορήματα με ήρωα τον δημοσιογράφο Ζίγκμοντ Γκόρντον, τα οποία εκτυλίσσονται στη Βουδαπέστη μεταξύ του 1936 και του 1956.

Αποτελέσματα της Κλήρωσης

Τα Ονόματα των Τυχερών

Διονυσάτος Μάκης, Αττική

Αθανασία Ντέρη, Θεσσαλονίκη

ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Έγκλημα στη Βουδαπέστη, Vilmos Kontor, Εκδόσεις Κέδρος

Συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής για τις δωροθεσίες μας

*Ο Διαγωνισμός ισχύει μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2015