«Το χαστούκι» του Χρήστου Τσιόλκα δρέπει τηλεοπτικές δάφνες

0
557

To μυθιστόρημα του ομογενή συγγραφέα έγινε τηλεοπτική σειρά

 Τηλεοπτική δικαίωση για το «Χαστούκι» του ομογενή Χρήστου Τσιόλκα. Το μυθιστόρημα του ελληνικής καταγωγής Αυστραλού συγγραφέα, που είχε βρεθεί πέρσι στη longlist των Λογοτεχνικών Βραβείων Booker, έγινε τηλεοπτική σειρά για το κρατικό δίκτυο του ABC και κέρδισε διθυραμβικές κριτικές.

Οι Αυστραλοί τηλεκριτικοί χαρακτήρισαν «αριστουργηματική» την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου, που θα είναι οκτώ συνολικά επεισόδια , το πρώτο εκ των οποίων προβλήθηκε την περασμένη Πέμπτη και παρακολούθησαν περίπου ένα εκατομμύριο θεατές.

Οι κριτικοί έκαναν λόγο για άψογη μεταφορά που όχι μόνο δεν «προδίδει» το βιβλίο αλλά το συμπληρώνει.

Το «Χαστούκι» έχει πουλήσει παγκοσμίως 600.000 αντίτυπα αλλά θεωρείται βέβαιο πως οι πωλήσεις, μετά την προβολή της σειράς, θα αυξηθούν τόσο στην Αυστραλία, όσο και στο εξωτερικό αφού η σειρά έχει ήδη πουληθεί σε πολλές αγγλόφωνες χώρες.

 Οι κριτικοί σημειώνουν πως τόσο το βιβλίο όσο και η σειρά έχουν έντονο ελληνικό χρώμα για αυτό και συμμετέχουν σε αυτήν και πολλοί Έλληνες ηθοποιοί.

Ιδιαίτερα κολακευτικές κριτικές απέσπασαν ο Άλεξ Δημητριάδης, ο Λεξ Μαρίνος και η Τούλα Γιαννή.

Ελληνικό χρώμα όμως έχει και η υπόθεση του βιβλίου, αφού ο ελληνικής καταγωγής είναι ο κεντρικός ήρωας Έκτορα που ζει σε ένα προάστιο της Μελβούρνης. Σύμφωνα με την υπόθεση, ένα τεράστιο οικογενειακό ντόμινο ξεκινά, όταν σε ένα μπάρμπεκιου στο σπίτι του Έκτορα, ο ξάδελφος του χαστουκίζει το παιδί ενός άλλου ζευγαριού.

Το βιβλίο διαβάστηκε πολύ από το αγγλόφωνο κοινό και προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις. Στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ωκεανίδα.

info@bookbar.gr

 

Σχετικά Θέματα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΟΛΚΑΣ: «Το χαστούκι» /Το χαστούκι και το …Ντόμινο!

Ο ομογενής Χρήστος Τσιόλκας υποψήφιος για το φετινό Booker