Η μυστική ζωή των μεγάλων μουσουργών

0
1076

Elizabeth Lunday

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ!

Αν νομίζετε ότι η εικόνα του προκλητικού μουσικού είναι προνόμιο των ροκ σταρ, δεν γνωρίζετε την αλήθεια. Μπορεί κάποια σύγχρονα συγκροτήματα να καταστρέφουν δωμάτια ξενοδοχείων, αλλά κι ο Μπετόβεν ήταν άσος στο να διαλύει σουίτες. Όσο για τις εκκεντρικότητες της εποχής, ο Λιστ είχε αφοσιωμένες «φαν» που όταν δεν λιποθυμούσαν εκστασιασμένες στα ρεσιτάλ του, τον κυνηγούσαν για να πάρουν μια μπούκλα από τα μαλλιά του.

Ένα βιβλίο που αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από τις πιο θεσπέσιες μουσικές συνθέσεις και τις επιτυχημένες καριέρες των διάσημων μουσουργών του δυτικού πολιτισμού που έζησαν και μεγαλούργησαν από τον 17o αιώνα μέχρι τα μέσα του 20ού: Βιβάλντι, Μπάχ, Μότσαρτ,

Μπετόβεν, Ροσίνι, Μπερλιόζ, Σοπέν, Λιστ, Βέρντι, Βάγκνερ, Σούμαν, Τσαϊκόφσκι, Μάλερ, Στράους, Σοστακόβιτς, Φίλιπ Γκλας και πολλών άλλων.

Με εξωφρενικές ιστορίες για τους διάσημους μουσικοσυνθέτες, από τον Τζοακίνο Ροσίνι (φυγόστρατος ερωτύλος) μέχρι τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ (κατάδικος) και τον Ρίχαρντ Βάγκνερ (λέγεται ότι γινόταν γυναίκα), Η Μυστική Ζωή των Μεγάλων Μουσουργών εξιστορεί τη σκοτεινή πλευρά των μεγάλων της μουσικής. Θα μάθετε ότι ο Έντουαρντ Έλγκαρ πειραματιζόταν με εκρηκτικές ύλες, ότι ο Τζον Κέιτζ είχε μανία με τα μανιτάρια, ότι ο Μπερλιόζ σχεδίαζε δολοφονία και ότι ο Τζάκομο Πουτσίνι έκλεβε τους αυλούς από ένα εκκλησιαστικό όργανο και τους πουλούσε σαν παλιοσίδερα για να αγοράζει τσιγάρα. Ένα μάθημα Ιστορίας της Μουσικής που θα σας μείνει αξέχαστο!

Οι μεγαλειώδεις μουσικές συνθέσεις γράφονται από ανθρώπους ιδιόρρυθμους, εκκεντρικούς και συχνά βασανισμένους από τα πάθη, τις αδυναμίες και τα ένοχα μυστικά τους. Γεγονός βέβαια που δεν μειώνει ούτε την αξία του έργου τους ούτε την αγάπη μας γι’ αυτούς, αλλά ούτε και την ψυχαγωγία που μας προσφέρουν. Απολαύστε ένα ιδιαίτερο μάθημα ιστορίας της μουσικής.

Η Elizabeth Lunday είναι Αμερικανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος που ασχολείται με θέματα μουσικής, αρχιτεκτονικής και τέχνης. Γράφει τη στήλη “Masterpieces” στο περιοδικό mental_floss και ζει στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας.

 

info@bookbar.gr

Τι έγραψαν για το βιβλίο

Η μυστική ζωή των μεγάλων μουσουργών φιλοδοξεί να καταρρίψει τον μύθο αυτό του άσπιλου καλλιτέχνη, αναδεικνύοντας λιγότερο γνωστές, λιγότερο ελκυστικές όψεις της προσωπικότητάς του, χωρίς ωστόσο να υποβαθμίζεται η καλλιτεχνική ιδιοφυΐα και η δημιουργικότητα της έκφρασής του. Σε απλή και κατανοητή γλώσσα που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, παρουσιάζεται συνοπτικά η ζωή και το έργο 34 μουσουργών που καλύπτουν την περίοδο από τον 18ο αιώνα ώς τις μέρες μας, από τον Βιβάλντι ώς τον Φίλιπ Γκλας. Στο 8σέλιδο που αφιερώνεται σε κάθε συνθέτη επιχειρείται η ανάδειξη της προσωπικότητάς του, δίνοντας περισσότερη έμφαση στις αδυναμίες, τις παραξενιές και τις ιδιορρυθμίες του χαρακτήρα του, προκειμένου ο αναγνώστης να αισθανθεί πιο οικεία με τον απόμακρο καλλιτέχνη, χωρίς όμως να μειώνεται η αξία της μουσικής του.
Η Καθημερινή, 05/02/2012

Αδυναμίες, πάθη, ένοχα μυστικά και πολλά βάσανα κρύβονται πίσω από τη δόξα των μεγάλων μουσουργών. Η Αμερικανίδα Ελίζαμπεθ Λάντεϊ τα αποκαλύπτει σ’ ένα βιβλίο.

Ελευθεροτυπία, 23/10/2011

Οι διάσημοι συνθέτες της κλασικής μουσικής υπήρξαν κι αυτοί άνθρωποι με πάθη και συχνά περιπετειώδη ζωή. Ο Βάγκνερ ήταν τρανό παράδειγμα, αν και από τη σπουδαία φουρνιά που γεννήθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα, ο Φραντς Λιστ ήταν ένας αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής.
Τα Νέα, 07/11/2011

Ένα βιβλίο που αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από τις πιο θεσπέσιες μουσικές συνθέσεις και τις επιτυχημένες καριέρες των διάσημων μουσουργών του δυτικού πολιτισμού.
Bookbar

 

Μετάφραση Νίκος Σταμπάκης

Εικονογράφηση Mario Zucca

Σελ. 288, Τιμή € 21,00

Εκδόσεις Αιώρα

 

Διαβάστε την παρουσίαση στο Book Bar (Link)

 

ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

«Η μυστική ζωή των μεγάλων μουσουργών», Elizabeth Lunday, Εκδόσεις Αιώρα

  • Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και πατήστε  «Αποστολή»
  • Ο Διαγωνισμός ισχύει μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2012
  • Αν είστε κάτοικος εκτός Αθηνών, γράψτε και την ταχυδρομική σας διεύθυνση για να σας σταλεί.

 

[gravityform id=”4″ name=”Φόρμα Συμμετοχής” ajax=”true”]

 

  • Μετά τη λήξη του διαγωνισμού τα ονόματα των νικητών θα αναρτηθούν στο Book Bar.
  • Οι τυχεροί θα παραλάβουν το αντίτυπο τους από το Βιβλιοπωλείο Αιώρα, Μαυρομιχάλη 11, τηλ. 210 3839000, Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-16:00.
    • Δύο τυχεροί θα πάρουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου

Καλή τύχη!!!!

 

  • Δεν μπορεί να γίνει αποστολή στο εξωτερικό