Να νιώθεις μπλε, να ντύνεσαι κόκκινα

0
1013

Έρση Σωτηροπούλου

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ! 

Από τις πιο αυθεντικές και αντικομφορμιστικές  σύγχρονες λογοτεχνικές φωνές η Έρση Σωτηροπουλου παρουσιάζει μια νέα συλλογή με επτά υπογείως ανατρεπτικά διηγήματα. Επτά ιστορίες στις οποίες το ασυνήθιστο και το αιρετικό εισχωρούν στο στερεοτυπικό και στο συνηθισμένο και τα υπονομεύουν.

Μια εξεγερμένη έφηβη μοιράζεται ένα τσιγάρο με ένα πνευματικά καθυστερημένο παιδί. Μια ποιήτρια έρχεται αντιμέτωπη με τους ίδιους της τους στίχους που ξαφνικά παίρνουν προφητικές διαστάσεις. Ένας καθόλα φυσιολογικός, αλλά εξαιρετικά ρομαντικό σύζυγος σκηνοθετεί ανύπαρκτες απιστίες για να αναθερμάνει το ερωτικό πάθος. Το κυνήγι μιας σφήκας παίρνει απρόβλεπτες διαστάσεις. Μια συγγραφέας συναντά έναν αναγνώστη της και μια καθαρίστρια αποδεικνύεται πως στην πατρίδα της υπήρξε μουσικός.

Επτά έκκεντρες ιστορίες που μεγεθύνουν στιγμές της καθημερινότητας, αποκαλύπτοντας έναν εντελώς διαφορετικό σύμπαν από ότι φαινόταν στην πρώτη ματιά.

    Η Έρση Σωτηροπούλου, δεξιοτέχνις της λεπτομέρειας και σεισμογράφος του ανείπωτου λόγου, αποτυπώνει συμβάντα που, μολονότι δείχνουν ασήμαντα, εκρήγνυνται μέσα στο ουδέτερο τοπίο της καθημερινότητας, φωτίζοντας τη στιγμή και προσδίδοντάς της αποκαλυπτικές διαστάσεις. Αυτές οι απροσδόκητες εκλάμψεις παγώνουν τον χρόνο, εντείνουν το βίωμα και κινητοποιούν μηχανισμούς αυτογνωσίας. Ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό, οι ιστορίες του Να νιώθεις μπλε, να ντύνεσαι κόκκινα προσεγγίζουν με αφοπλιστική εγρήγορση τη μοναξιά, την απουσία, τη διάψευση, αφήνοντας όμως περιθώρια στη δίψα για ζωή – μοναδική σανίδα σωτηρίας.

info@bookbar.gr

 

Εκδόσεις Πατάκη 2011

Σελ. 136, Τιμή € 11,50

ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

«Να νοιώθεις μπλε, να ντύνεσαι κόκκινα», Έρση Σωτηροπούλου, Εκδόσεις Πατάκη

 

  • Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και πατήστε  «Αποστολή»
  • Ο Διαγωνισμός ισχύει μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2012
  • Αν είστε κάτοικος εκτός Αθηνών, γράψτε και την ταχυδρομική σας διεύθυνση για να σας σταλεί.


[gravityform id=”4″ name=”Δωροθεσία” ajax=”true”]

 

  • Μετά τη λήξη του διαγωνισμού τα ονόματα των νικητών θα αναρτηθούν στο Book Bar.
  • Οι τυχεροί θα παραλάβουν το αντίτυπο τους από το Βιβλιοπωλείο Πατάκη, Ακαδημίας 65, Αθήνα
    • Δύο τυχεροί θα πάρουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου

Καλή τύχη!!!!

 

  • Δεν μπορεί να γίνει αποστολή στο εξωτερικό.