Αγγελική Αριάδνη Βούλγαρη –«Γεννηθήκαμε για να αλληλεπιδρούμε»

1
1044

 

Η Τέχνη της Σύνδεσης  ως αντίδοτο στην αποξένωση

 

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

«Φανταστείτε ένα παγκόσμιο black out!

Μια κατάσταση στην οποία όλο το δίκτυο της ηλεκτρικής ενέργειας έχει σβήσει. Για την ακρίβεια το φως έχει σβήσει, το δίκτυο παραμένει εκεί και περιμένει να τροφοδοτηθεί με την γνωστή σε όλους μας ενέργεια που ονομάζεται ηλεκτρισμός. Κοιτάτε γύρω σας και τι βλέπετε; Σκοτάδι.

Τώρα ας φανταστούμε ένα αντίστοιχο σβηστό αόρατο δίκτυο που συγκρατεί συνδεδεμένα με κάποιο μαγικό τρόπο όλα τα πλάσματα πάνω στη Γη. Και σε αυτό το σημείο ας αναρωτηθούμε: Ποια είναι αυτή η ενέργεια που χρειάζεται να διαπεράσει το «αόρατο» αυτό δίκτυο που μας διατηρεί συνδεδεμένους προκειμένου να επανέλθει το Φως στις ζωές μας;»

Τα παραπάνω σημειώνει -μεταξύ των άλλων- η Αγγελική Αριάδνη Βούλγαρη στο οπισθόφυλλο ενός πολύ ενδιαφέροντος βιβλίου με τίτλο «Η Τέχνη της Σύνδεσης» από τις εκδόσεις i-write.Ένα βιβλίο που ανήκει μεν στην ευρύτερη ομάδα των βιβλίων αυτοβελτίωσης, όμως την υπερβαίνει. Και τούτο διότι ξεφεύγει από τα στενά, εσωστρεφή και μερικές φορές ασφυκτικά όρια της αυτογνωσίας που αποτελεί κοινό και αυταπόδεικτο σημείο αναφοράς για εκείνα και μιλά για την αλληλεπίδραση των ανθρώπων, δηλαδή για την δυνατότητα να αξιοποιήσουν λειτουργικά αλλά και θεραπευτικά την κοινωνική τους φύση. Μια προσέγγιση που έχει από μόνη της ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Γράφει η Ελπίδα Πασαμιχάλη

Η Αγγελική Αριάδνη Βούλγαρη μας μιλά για το βιβλίο της και την δική της προσέγγιση για την αποξένωση των ανθρώπων.

Πως δημιουργήθηκε το βιβλίο σας «Η Τέχνη της Σύνδεσης»; 

Το βιβλίο γεννήθηκε μαζί με το φυσικό μου παιδί, όταν αποφάσισα ότι θέλω να μεταδώσω ότι γνώσεις είχα αποκομίσει από τις επαφή μου με ευάλωτες ομάδες ανθρώπων, αλλά και από την προσωπική μου μελέτη πάνω στο θέμα «τι είναι αυτό τελικά που κάνει δύο πλάσματα να συνδέονται» ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, νοητικής κατάστασης, εθνικότητας .Εργαζόμουν μέσα σε περιβάλλοντα όπως δομές, νοσοκομεία, μονάδες για ηλικιωμένους, εντατικές και ιδρύματα, με μοναδικό στόχο να ξαναβρούν οι άνθρωποι την ελπίδα μέσα τους .Εκεί κατάλαβα ότι η Ελπίδα ξαναβρίσκεται όταν οι άνθρωποι ξαναθυμηθούν ποιοι είναι.

Θα θέλατε να μας μιλήσετε για το περιεχόμενό του; 

Έτσι τελικά δημιουργήθηκε Η Τέχνη της Σύνδεσης,  ένα αυτοβιογραφικό εκ πρώτης όψεως βιβλίο, ένα εγχειρίδιο για όσους θέλουν να ανακαλύψουν τα μυστικά των ανθρώπινων συνδέσεων, ένας οδηγός αυτοανάπτυξης για όσους αντιλαμβάνονται την αναλογία: Σύνδεση με τον εαυτό μας  σημαίνει σύνδεση με τον οποιονδήποτε.  

Πώς θα προσδιορίζατε την Σύνδεση ανάμεσα στους ανθρώπους; 

Είναι φυσική, είναι αόρατη και υπό προϋποθέσεις γίνεται ορατή .Αν ξέρεις πως να κάνεις ορατό το αόρατο δίκτυο που μας συνδέει, τότε μπορείς να απολαμβάνεις και τα εκπληκτικά οφέλη. Συναισθηματικά πρώτιστος και υπαρξιακά σε επόμενη φάση. Και βέβαια για να μιλήσουμε πιο πρακτικά, οι θετικές  αλλαγές που δημιουργείς στην επαγγελματική και την προσωπική ζωή είναι πανίσχυρες.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου μιλάτε για ένα «Παγκόσμιο Black out». Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτός ο παραλληλισμός χαρακτηρίζει τις σχέσεις των ανθρώπων σήμερα; 

Η αλήθεια είναι ότι οι συνδέσεις των ανθρώπων βρίσκονται πάντα σε black out γιατί είμαστε στο υλικό επίπεδο ,όπου αυτό το δίκτυο είναι αόρατο εκ φύσεως στον περισσότερο κόσμο. Έχουμε μόνο μια αίσθηση του κάποιες στιγμές .Το θέμα είναι να μπορούμε να κάνουμε ορατό το δίκτυο αυτό που μας συνδέει με την ΘΕΛΗΣΗ μας, να μπει στον έλεγχο μας και να φύγει από τον νόμο του τυχαίου. Αυτό κάνω στις εκπαιδεύσεις μου πάνω στην Τέχνη της Σύνδεσης, είτε αφορά σε εταιρείες, είτε σε ομάδες αυτοανάπτυξης και αυτογνωσίας.

Πώς θα προσδιορίζατε την ενέργεια που μας διατηρεί «συνδεδεμένους» και από τι εξαρτάται η δημιουργία της; Κάτω από ποιες συνθήκες θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο; 

Είναι σαν το ηλεκτρικό ρεύμα που διαπερνά όλα τα σπιτικά. Αν κοιτάξει κάποιος από πάνω ,από τα 2000 πόδια δεν θα δει τίποτε, ΕΚΤΟΣ αν πατήσουμε όλοι ταυτόχρονα τους διακόπτες στα σπίτια μας .Τότε θα δούμε πολλά φωτάκια. Έτσι είμαστε και οι άνθρωποι, Φως ή αλλιώς πνεύματα,  που όμως είμαστε “σβηστοί”…

Χρειάζεται να βρούμε τον διακόπτη μας και να τον πατήσουμε. Να συνδεθούμε με αυτό που είμαστε και τότε θα δούμε ότι πέραν από όλα τα άλλα που είμαστε, είμαστε ΚΑΙ συνδεδεμένοι μεταξύ μας. Και αυτή η μεταξύ μας σύνδεση, μας αλληλοτροφοδοτεί. Με ενέργεια.

Με ποιους θα μπορούσαμε να την δημιουργήσουμε;

Με την γνώση πρώτα και έπειτα με εκπαίδευση πάνω σε αυτό. Είναι απλό: με την μέθοδο της “Τέχνης της Σύνδεσης” ενεργοποιείς μόνο 4 ποιότητες, δεν χρειάζεται χρόνια ψυχοθεραπείας και προσωπικής έρευνας. Είναι τόσο αποτελεσματική η προσέγγιση που πραγματικά δεν μπορείς να πιστέψεις ότι τα πράγματα μεταμορφώνονται σχεδόν κβαντικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνεις την δουλειά που πρέπει, απλά αν ακολουθήσεις συγκεκριμένα βήματα, όλα απλοποιούνται. 

Πως επιδρά η «Σύνδεση» στη συμπεριφορά των ανθρώπων; 

Οι συνδέσεις μας ξαναφέρνουν στην φυσική μας κατάσταση. Γεννηθήκαμε για να αλληλοεπιδράμε, να ενδυναμώνουμε ο ένας τον άλλο, να αναγνωρίζουμε ο ένας τον άλλο, να στηρίζουμε .Η έννοιες όπως η αλληλεγγύη και η αμοιβαιότητα είναι κανονικά μέσα στο DNA μας, μην κοιτάς που πλέον τις βλέπουμε μόνο στο επικοινωνιακό λεκτικό των ΜΚΟ!

Ζούμε με σε μια abnormal καθημερινότητα και ενίοτε όλοι το λέμε. Όταν μπαίνουμε στην φυσική μας κατάσταση που είναι να συνδεόμαστε αισθανόμαστε ξαφνικά ξεκούραση. Συναισθηματικά αλλά και σωματικά .Αυτό είναι κριτήριο ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.

Υπάρχουν πρακτικά οφέλη στις σχέσεις μας, που μπορούμε να βιώσουμε, όταν δημιουργήσουμε την «εμπειρία Σύνδεσης»; 

Ναι βέβαια, ένα από αυτό είναι η ενέργεια που ανέφερα πριν. Άλλο είναι τα συναισθήματα ευφορίας και ευεξίας που αισθανόμαστε.

Άλλο είναι ότι αρχίζουμε κ αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τα ρεύματα της Πίστης και της Ελπίδας μέσα μας και έτσι συνεχίζουμε τον αγώνα του υλικού κόσμου λιγότερο μόνοι και με περισσότερη στήριξη και εσωτερικό δύναμη κι αποφασιστικότητα.

 

 

INFO

 Η Τέχνη της Σύνδεσης

Συνδέσου με τον εαυτό σου, συνδέσου με τον κόσμο

Αγγελική – Αριάδνη Βούλγαρη

Εκδόσεις iWrite

Σελ. 132 , Τιμή € 12,20

Το βιβλίο διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας των Εκδόσεων iWrite στον σύνδεσμο: Η Τέχνη της Σύνδεσης  και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία 

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ

Τα Ονόματα των Τυχερών

Γιώργος Καφούρος, Ικαρία

Δέσποινα Μίγκλη, Βόλος

 

ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Τέχνη της Σύνδεσης, Αγγελική – Αριάδνη Βούλγαρη, Εκδόσεις iWrite

 

 ΕΔΩ Συμπληρώστε τη Φόρμα Συμμετοχής

 

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής

  • Συμπληρώστε τη Φόρμα Συμμετοχής
  • Γράψτε το Ονοματεπώνυμο, την Ταχυδρομική σας διεύθυνση και ένα Κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας.
  • Δύο τυχεροί θα πάρουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου.
  • Οι τυχεροί θα παραλάβουν το βιβλίο Ταχυδρομικά κατόπιν συνεννόησης με τον εκδοτικό οίκο iWrite.
  • Δεν μπορεί να γίνει αποστολή στο εξωτερικό.
  • Παρακαλούμε να συμπληρώνετε τα στοιχεία σας (όνομα –διεύθυνση) με ελληνικούς χαρακτήρες για να αποφεύγονται τα λάθη.
  • Μετά τη λήξη του διαγωνισμού τα ονόματα των νικητών θα αναρτηθούν στο Book Bar.

Καλή Τύχη!!!