Μεταξύ ανθρώπων

0
2925

Στέφανος Ξένος

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΤΥΠΑ!
“[…] Με κρατάει όρθιο η ελπίδα. Το αποτρόπαιο σκηνικό γίνεται ολοένα και πιο πνιγηρό.
Τώρα κατανοώ τους ανθρώπους εκείνους που δεν θέλουν να σκέφτονται, δεν θέλουν να ξέρουν, μόνο να περνάνε καλά. Τι ευτυχία να μην ξέρεις! Τι ευτυχία να νεκρωθείς τις σκέψεις σου, να αποδιώχνεις τη γνώση, να λυτρώνεις έτσι την ψυχή σου!
Νιώθω νεκροζώντανος.


Πως μπορείς να ζήσεις στην πλευρά που ζούσες τόσα χρόνια, όταν έχεις δει και την απέναντι όχθη; Πως ακυρώνεις τη γνώση και επαφίεσαι στον κόσμο που σε περιβάλλει; Απλά δεν μπορείς; Η γνώση γίνεται κατάρα. Αν γνωρίζεις τον κόσμο στις δύο όχθες, τότε πάντα θα ζεις στη μέση, στο ποτάμι, ορμώμενος από τη βούληση του νερού, γνωρίζοντας ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να πνιγείς. Φοβάμαι…”

Το παρελθόν του μύθου, της ιστορίας, των ιδεών είναι το υπόστρωμα πάνω στο οποίο σφυρηλατείται το παρόν. Κάτω από τα πόδια μας υπάρχουν κοιτάσματα μνήμης και ιδεών, που μας ζωογονούν και μας τρέφουν στην πορεία μας προς το μέλλον. Τους αιώνες, τις εποχές, τις ιδέες, τα διατρέχει ένα κοινό νήμα, η κοινή μνήμη· από αυτό το νήμα ο συγγραφέας πλέκει δεκατέσσερις αφηγήσεις στις οποίες σημαδιακές μορφές του μύθου, της ιστορίας αλλά και της λογοτεχνίας ζωντανεύουν, μιλούν σε πρώτο πρόσωπο και μας μεταφέρουν αποστάγματα βιωμάτων και σοφίας.

Ο συγγραφέας καταγράφει τους προβληματισμούς του για το σήμερα μέσα από γνωστά πρόσωπα της Ιστορίας αλλά και της κλασικής λογοτεχνίας. Από τις σελίδες του βιβλίου περνούν σημαντικές προσωπικότητες, Ο Σωκράτης, ο Διογένης, ο Ιαβέρης του Ουγκώ, ο Ιησούς, ο Οθέλος , αλλά και ο Ντόριαν Γκρέυ, ο Χίτλερ, ο Εωσφόρος, προσωπικότητες οι οποίες υποδηλώνονται με σαφήνεια και ρεαλισμό. Η παρουσία τους υπογραμμίζει πως η μνήμη είναι αυτή που μας επιτρέπει να διακρίνουμε την ιστορική τους θέση και ταυτόχρονα να τους αντικρίσουμε στη σύγχρονή μας πραγματικότητα. 

info@bookbar.gr

Εκδοτικός Οργανισμός Πάπυρος 2014

Σελ. 104, Τιμή € 10

ΒΙΟ

Ο Στέφανος Ξένος γεννήθηκε το 1979 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από το 2007 γράφει κριτικές βιβλίων στο λογοτεχνικό site Diavasame.gr, ενώ από το 2010 ασχολείται με την εκπροσώπηση συγγραφέων στην Ελλάδα και το εξωτερικό με το πρακτορείο Book Agency. Διαμένει στην Αθήνα.

Αποτελέσματα την Κλήρωσης

Τα Ονόματα των Τυχερών

Παναγιώτα Γκουτζουρέλα, Κοζάνη

Βασιλική Ζωγραφούδη, Θεσσαλονίκη

 

ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Μεταξύ ανθρώπων, Στέφανος Ξένος, Εκδόσεις Πάπυρος

Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter
Όνομα*: email*:

 

  • Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και πατήστε  «Αποστολή»
  • Ο Διαγωνισμός ισχύει μέχρι και 15 Σεπτεμβρίου 2015
  • Αν είστε κάτοικος εκτός Αθηνών, γράψτε και την ταχυδρομική σας διεύθυνση για να σας σταλεί και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

 

[gravityform id=”4″ title=”true” description=”true”]

 

  • Μετά τη λήξη του διαγωνισμού τα ονόματα των νικητών θα αναρτηθούν στο Book Bar.
  • Οι τυχεροί θα παραλάβουν το αντίτυπο τους από το Βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Πάπυρος, Πανεπιστημίου 46 & Χαριλάου Τρικούπη, Αθήνα, από Δευτέρα – Παρασκευή 9.30 – 2.00. Τηλ. 210 3611880
  • Δυο τυχεροί θα πάρουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου

 

Καλή Τύχη!!!

  • Δεν μπορεί να γίνει αποστολή στο εξωτερικό.
  • Παρακαλούμε να συμπληρώνετε τα στοιχεία σας (όνομα –διεύθυνση) με ελληνικούς χαρακτήρες για να αποφεύγονται τα λάθη 
  • Θερμή παράκληση: Για τη συμμετοχή σας στην κλήρωση είναι αρκετό να συμπληρώσετε ΜΙΑ ΦΟΡΑ τη Φόρμα Συμμετοχής. Διαφορετικά δημιουργείται πρόβλημα στο INBOX και οι πιθανότητες επιτυχίας δεν αυξάνονται.