Ο Αετός της Αυτοκρατορίας

0
935

Rosemary Sutcliff

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ!

Η Ρόζμαρι Σάτκλιφ (1920-1992) που, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, συγκαταλέγεται στους 50 μεγαλύτερους συγγραφείς των τελευταίων πενήντα χρόνων, θεωρείται αυθεντία στο ιστορικό μυθιστόρημα, έχει γράψει περισσότερα από 40 βιβλία, κυρίως αυτής της θεματολογίας, έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και μετάλλια για το έργο της και χρίστηκε Ιππότης της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Πολλά από τα έργα της έχουν μεταφερθεί με επιτυχία στην μικρή και στην μεγάλη οθόνη.

 Το μυθιστόρημα εκτυλίσσεται το 20 μ.Χ. αιώνα, εποχή που η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία επεκτείνεται στη Γηραιά Αλβιόνα. Η 9η λεγεώνα του ρωμαϊκού στρατού, η οποία προέλασε πέρα από το εμβληματικό τείχος του Αδριανού στις ομίχλες της Σκοτίας, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς χωρίς ποτέ κανείς να μάθει τι έγινε, γεγονός που διερευνάται ακόμα από τους σύγχρονους ιστορικούς. Τέσσερις χιλιάδες άντρες χάθηκαν και ο θυρεός τους ατιμάστηκε στα χέρια των εχθρών. Ο νεαρός στρατιώτης Μάρκος θέλει να ανακαλύψει τι απέγινε ο πατέρας του, που ήταν επικεφαλής της λεγεώνας. Έτσι, ξεκινάει προς το άγνωστο, σε μια αποστολή τόσο επικίνδυνη, ώστε κανείς δεν πιστεύει ότι θα επιστρέψει. Μεταμφιεσμένος σε Έλληνα γιατρό ταξιδεύει στα σκοτεινά μονοπάτια της Αγγλίας και της Σκοτίας με τη συνοδεία του πιστού φίλου του Έσκα.

 Η Σάτκλιφ ζωντανεύει με αριστοτεχνικό τρόπο την εποχή της στρατιωτικής ακμής της Ρώμης σε ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που συνδυάζει αρμονικά την εγκυρότητα ενός ντοκιμαντέρ με την ορμή και το συναίσθημα μιας καθηλωτικής αφήγησης. Ο Αετός της Αυτοκρατορίας θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα ιστορικά μυθιστορήματα βιβλία του 20ού αιώνα, έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 1.000.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

 

Ένας σπάνιος συνδυασμός καταιγιστικής δράσης και ποιητικού συμβολισμού. Ιστορικά αυθεντικό, με δεξιοτεχνική πλοκή και γλαφυρούς χαρακτήρες. —Booklist

 

Δεκαετίες αργότερα, στ’ αυτιά μου ακούω ακόμη τον ήχο από τις πανοπλίες στη μάχη και τον κουρασμένο βηματισμό των λεγεωνάριων. —The Independent

 

Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μια μεγαλοφυή συγγραφέα ιστορικών μυθιστορημάτων —The Guardian

 

Η ομότιτλη (και βασισμένη στο βιβλίο) ταινία, σε σκηνοθεσία Κέβιν Μακ Ντόναλντ και πρωταγωνιστές

τους Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζέιμι Μπελ (Billy Elliot) και Ντόναλντ Σάδερλαντ, διανέμεται από την ODEON.

Μετάφραση: Στέλλα Κωνσταντινέα

Σελ. 320, Τιμή € 17,90

Εκδόσεις Αιώρα

 

Διαβάστε επίσης

«Ο ΑΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ» , ROSEMARY SUTCLIFF

 

ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

«Ο Αετός της Αυτοκρατορίας», Rosemary Sutcliff, εκδόσεις Αιώρα

  • Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και πατήστε  «Αποστολή»
  • Ο Διαγωνισμός ισχύει μέχρι 14 Μαρτίου 2012
  • Αν είστε κάτοικος εκτός Αθηνών, γράψτε και την ταχυδρομική σας διεύθυνση για να σας σταλεί.


[gravityform id=”4″ name=”Φόρμα Συμμετοχής” ajax=”true”]

 

  • Μετά τη λήξη του διαγωνισμού τα ονόματα των νικητών θα αναρτηθούν στο Book Bar.
  • Οι τυχεροί θα παραλάβουν το αντίτυπο τους από το Βιβλιοπωλείο Αιώρα, Μαυρομιχάλη 11, τηλ. 210 3839000, Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-16:00.
  • Δύο τυχεροί θα πάρουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου

Καλή τύχη!!!!

 

  • Δεν μπορεί να γίνει αποστολή στο εξωτερικό.