Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, Τάκης Θεοδωρόπουλος

0
668

Επικαλούμενος επαγγελματικούς λόγους

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου,

Τάκης Θεοδωρόπουλος, επικαλούμενος προσωπικούς επαγγελματικούς λόγους.

Ο κ.Θεοδωρόπουλος ενημέρωσε, τόσο προφορικά όσο και γραπτά, τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, για τους προσωπικούς λόγους οι οποίοι τον οδήγησαν στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης.

Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται η κοινοποίηση των ονομάτων για τη θέση του προέδρου, αλλά και αντιπροέδρου του ΕΚΕΒΙ, καθώς, όπως είναι γνωστό, ο Πέτρος Τατσόπουλος είχε παραιτηθεί τον περασμένο Μάιο από αντιπρόεδρος μετά τις απολύσεις εργαζομένων και άλλες περικοπές στο Κέντρο.  

Στην επιστολή παραίτησής του, που έστειλε σήμερα στον υπουργό Πολιτισμού, ο συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του ΕΚΕΒΙ από τον Μάρτιο του 2010, αναφέρει ότι οι αλλαγές στην επαγγελματική του ζωή, που μεσολάβησαν από πέρσι τον Μάρτιο, δεν του επιτρέπουν, να παραμείνει στη θέση του προέδρου. 

Ο κ. Γερουλάνος εξέφρασε προς τον κ. Θοδωρόπουλο ευχαριστίες «για την άριστη συνεργασία και τη συμβολή του στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μίας νέας πολιτικής για το βιβλίο, και μάλιστα σε μία εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για τον εκδοτικό κόσμο της χώρας».

Η επιστολή παραίτησης του Τάκη Θεοδωρόπουλου

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Τον Μάρτιο του 2010 μου κάνατε την τιμή να μου αναθέσετε την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Αποδέχθηκα τον διορισμό γνωρίζοντας την κρισιμότητα των περιστάσεων επειδή πίστευα, και εξακολουθώ να πιστεύω, στην χρησιμότητα του έργου του ΕΚΕΒΙ.

»Το προσωπικό σας ενδιαφέρον για την λειτουργία του κέντρου, η εμπιστοσύνη με την οποία το περιβάλλατε εσείς και οι συνεργάτες σας μας επέτρεψαν να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυσκολίες. Η συνέχιση της λειτουργίας του κέντρου, από την άλλη, δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τις ακάματες προσπάθειες της διευθύντριας κυρίας Βελισσάρη και των συνεργατών της.

»Γνωρίζω, όπως όλοι γνωρίζουμε, πως οι δυσκολίες όχι μόνον δεν έχουν εκλείψει αλλά θα ενταθούν στους μήνες που έρχονται. Και ειλικρινά πιστέψτε πως πολύ θα ήθελα να συνεχίσω να βοηθάω, με όσα μέσα διαθέτω, στις προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους. Όμως οι αλλαγές στην επαγγελματική μου ζωή που μεσολάβησαν από πέρυσι τον Μάρτιο δεν μου το επιτρέπουν. 

»Γι’ αυτό, αφού σας ευχαριστήσω και πάλι και για την τιμή που μου κάνατε και για την βοήθεια που παρείχατε στο ΕΚΕΒΙ, σας παρακαλώ να αποδεχθείτε την παραίτησή μου από την θέση του προέδρου του Δ.Σ., παραίτηση η οποία, όπως ήδη έγινε αντιληπτό, γίνεται για καθαρά προσωπικούς λόγους». Με τιμή Τάκης Θεοδωρόπουλος

info@bookbar.gr