Ο ραφτάκος των λέξεων – Αντώνης Παπαθεοδούλου

0
3722

To μαγικό μυστικό της γλώσσας/

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ/

‘Ένα βιβλίο τρυφερό, στοχαστικό και πολύ συγκινητικό. Ένα βιβλίο που σε ξαφνιάζει με την πρωτοτυπία και την φρεσκάδα του. Ένα πραγματικό διαμαντάκι. «Ο ραφτάκος των λέξεων» (Εκδόσεις Μεταίχμιο) του Αντώνη Παπαθεοδούλου με την όμορφη εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή είναι ένα βιβλίο που σε λίγες μόνο σελίδες, τόσες όσες αρκούν για μια παιδική ιστορία, αλλά  και με τη δύναμη του συμβολισμού, κατορθώνει με τον πιο ευαίσθητο τρόπο να μιλήσει στη ψυχή των παιδιών για δύσκολες και αφηρημένες έννοιες. ‘Έννοιες  όπως είναι η παγερή οικονομική κρίση, οι δυσκολίες της ζωής αλλά και η φωτεινή δύναμη της γλώσσας. Μιλά επίσης για τη ζεστασιά της αγάπης, της επικοινωνίας, της συντροφικότητας αλλά και για την βαθιά εσωτερική ικανοποίηση που αντλεί εκείνος που κάνει τη δουλειά του με αγάπη και μεράκι.

Της Ελπίδας Πασαμιχάλη

Σε μια μικρή πόλη, ένας ταπεινός αλλά και ιδιόμορφος ράφτης φτιάχνει τα πιο όμορφα και μοναδικά ρούχα για όλους τους κατοίκους. Ρούχα που με τον πιο μαγικό και ανεξήγητο τρόπο φέρνουν ζέστη και θαλπωρή το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι. Ποιο είναι το μυστικό του; Είναι ένα μυστικό που κανένας από τους κατοίκους της πόλης δεν έχει προσέξει.

Για το ράψιμο δεν χρησιμοποιεί μάλλινη, βαμβακερή, μεταξωτή ούτε χρυσή κλωστή. Τα ρούχα του είναι ραμμένα με …λέξεις! Λέξεις που διαλέγει προσεκτικά από τα πολυπληθή βιβλία που υπάρχουν στα ράφια του ραφείου του.

Περνάει όμως ο καιρός, η πόλη μεγαλώνει, οι άνθρωποι πλουτίζουν και αρχίζουν να αγοράζουν έτοιμα ρούχα από τα μαγαζιά. Αυτά που βλέπουν  στις  διαφημίσεις και ακολουθούν τη μόδα. Κανείς δεν θυμάται πια τον ραφτάκο, που ,μαραζώνει μόνος του στο έρημο ραφτάδικο. Κανείς δεν περνά να του πει μια «Καλημέρα».

Τα χρόνια περνούν και κάποτε στην πόλη πέφτει ένας  μεγάλος, ατελείωτος και παγερός χειμώνας. Οι κάτοικοι καίνε ότι έχουν και δεν έχουν για να ζεσταθούν κι όταν τα καύσιμα τελειώνουν ψάχνουν  στις ντουλάπες και τα μπαούλα τους μήπως και βρουν ζεστά ρούχα. Όμως δεν βρίσκουν τίποτα.

 Και τότε ξαναθυμούνται τον ραφτάκο τους…. Και τον αναζητούν….

Δεν θα σας πω πώς τελειώνει αυτό το υπέροχο βιβλίο. Το αφήνω να το ανακαλύψετε μόνοι σας. Πάρτε τα παιδάκια σας αγκαλιά, διαβάστε το μαζί τους και αν συγκινηθείτε, που θα συγκινηθείτε, αφήστε τα δάκρυά σας να τρέξουν ελεύθερα, μαζί με τα δικά τους. Είναι το πιο πολύτιμο, σπάνιο  και ακριβό δώρο που μπορεί να κάνει ένα βιβλίο στη ψυχή όλων μας.

info@bookbar.gr 

 

ΒΙΟ

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γεννήθηκε το 1977 στο Πειραιά. Το βιβλίο του «Οι καλοί και οι κακοί πειρατές» (Εικον . Ίρις Σαμαρτζή) τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2012 και με το βραβείο του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Το βιβλίο του «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» (εικον. Μυρτώ Δεληβοριά) τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2011 και το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του Περιοδικού Διαβάζω. Το πρώτο βιβλίο της σειράς «Καράβια» που δημιούργησε με τη Μαρία Αγγελίδου απέσπασε το Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Βιβλία του έχουν περιληφθεί στις λέστες των White Ravens της Διεθνούς Παιδικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου (2011, 2012, 2013, 2014, 2017), έχουν μεταφραστεί στα ισπανικά, πορτογαλικά, γαλικιανά, βασκικά, καταλανικά, γαλλικά, κινέζικα και ιαπωνικά κι έχουν μεταφερθεί στο θέατρο και στο κουκλοθέατρο. Το βιβλίο «Ένα τελευταίο γράμμα» που δημιούργησε με την Ίριδα Σαμαρτζή, απέσπασε το Διεθνές Βραβείο Compostela 2016. Περισσότερα για τον ίδιο και τα βιβλία του στο www.antonispapatheodoulou.com 

 

INFO

Ο ραφτάκος των λέξεων

Παιδικό βιβλίο

Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εικονογράφηση: Ίριδα Σαμαρτζή

Εκδόσεις Μεταίχμιο 2017

Σελ. 36, Τιμή € 11,00

 

 

 

 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ

Τα Ονόματα των Τυχερών

Σταυρούλα Κόντου, Άμφισσα

Ελένη Πορτοκάλη, Αττική

Χαράλαμπος Σιδέρης, Αττική

 

ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ο ραφτάκος των λέξεων, Αντώνης Παπαθεοδούλου, Εκδόσεις Μεταίχμιο

ΕΔΩ Συμπληρώστε τη Φόρμα Συμμετοχής

 

Διαβάστε τους Όρους Συμμετοχής

  • Μετά τη λήξη του διαγωνισμού τα ονόματα των νικητών θα αναρτηθούν στο Book Bar.
  • Οι τυχεροί θα παραλάβουν το αντίτυπό τους από τις Εκδόσεις  Μεταίχμιο.
  • Στην Αθήνα το βιβλιοπωλείο Ιπποκράτους 118, τηλ: 211 3003580 Δε-Πα 9.00 -21.00 Σα 9.00 – 15.00
  • Αν είστε κάτοικος εκτός Αθηνών, γράψτε και την ταχυδρομική σας διεύθυνση για να σας σταλεί και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
  • Τρεις τυχεροί θα πάρουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου.

 

  • Δεν μπορεί να γίνει αποστολή στο εξωτερικό.
  • Παρακαλούμε να συμπληρώνετε τα στοιχεία σας (όνομα –διεύθυνση) με ελληνικούς χαρακτήρες  για να αποφεύγονται τα λάθη.
  • Ο Διαγωνισμός ισχύει μέχρι και 19 Φεβρουαρίου 2018

Καλή τύχη!!!