O μικρός δράκος Καρύδας στη ζούγκλα / Ingo Siegner

0
1282

Ο πραγματικός θησαυρός της οικογένειας/

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ/

Είναι μικρούλης, πολύ μικρούλης, αλλά είναι πολύ θαρραλέος και καλόψυχος. Όταν μεγαλώσει θα γίνει ένας πελώριος δράκος με δυνατά φτερά που θα πετάει πάνω από τη γη και από το στόμα του θα βγάζει φλόγες. Τώρα όμως είναι ένα μικρό δρακάκι, με μικρούλικα φτερά και από το στόμα του βγάζει μια τόση δα μικρή φλογίτσα, σαν ….κεράκι! Και όμως. Η μικρή του ηλικία και το μικρό του μέγεθος  δεν τον εμποδίζουν  να  εξερευνά, να διακινδυνεύει, να αναζητεί και μαζί με τους φίλους του να ζει πολλές και συναρπαστικές περιπέτειες. 

Της Ελπίδας Πασαμιχάλη

Ο μικρός δράκος Καρύδας είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς  και αξιαγάπητους  ήρωες των παιδιών και οι περιπέτειες του ξυπνούν το ενδιαφέρον και τη φαντασία ενώ παράλληλα διδάσκουν με τον πιο απλό και διασκεδαστικό τρόπο. Ο «πατέρας» και δημιουργός του, ο Γερμανός  Ingo Ziegner που είχε έλθει και στην Αθήνα τον περασμένο Απρίλιο,   είναι ένας ταλαντούχος συγγραφέας, και  τον καθοδηγεί σε πλήθος από περιπέτειες που συναρπάζουν  και συγκινούν τις παιδικές ψυχές.  Από την εποχή των Δεινοσαύρων και τα μυστήρια των Φαραώ, μέχρι το Διάστημα και τη χαμένη Ατλαντίδα.

Στο βιβλίο  Ο μικρός δράκος Καρύδας: Ο θησαυρός της ζούγκλας (Εκδόσεις Μεταίχμιο) , ο μικρός δράκος της φωτιάς , μαζί με τους αχώριστους φίλους του, την πανέξυπνη σκαντζοχοιρίνα  Ματίλντα και τον …χορτοφάγο φαγανόδρακο Όσκαρ , θα περιπλανηθούν και θα διακινδυνεύσουν στη ζούγκλα, αναζητώντας ένα χαμένο θησαυρό!

 Όλα ξεκινούν όταν μια μέρα εκεί που παίζουν στην ακρογιαλιά,  ανακαλύπτουν ένα κομμάτι δέρμα με περίεργα σύμβολα, που όλα δείχνουν πως πρόκειται για χάρτη θησαυρού. Έτσι ξεκινά η αναζήτηση , που φέρνει στο φως και άλλα κομμάτια από το χάρτη και η μια περιπέτεια διαδέχεται την άλλη, μα πουθενά χρυσάφι! Όμως στο τέλος του ταξιδιού και όταν όλα τα κομμάτια από το χάρτη θα έχουν βρεθεί και ενωθεί, υπάρχει ένα …σεντούκι με φλουριά και μια συνάντηση που έχει να τους διδάξει πολλά.

Αναζητώντας το  θησαυρό οι τρεις φίλοι και οι μικροί αναγνώστες τους μαθαίνουν για το εξωτικό περιβάλλον της ζούγκλας, τα ζώα που ζουν εκεί,  αλλά και για τη σημασία που έχουν το θάρρος, η τόλμη, η γενναιότητα, η αποφασιστικότητα,  η εξυπνάδα, η παρατηρητικότητα και η  εφευρετικότητα που είναι απαραίτητες για να λυθεί ένα μυστήριο, ένα αίνιγμα, ένα πρόβλημα.

Μαθαίνουν επίσης για τη σημασία της φιλίας και της συνεργασίας, αλλά και  για τις διαφορετικές ικανότητες που διαθέτει ο καθένας μας. Μαθαίνουν πως ένας χάρτης μπορεί να μας οδηγήσει σε έναν προορισμό και ότι ο πραγματικός θησαυρός είναι η αγάπη για τους δικούς μας ανθρώπους.

Με πολύ απλά λόγια, με την άριστη απόδοση στα ελληνικά από την Μαρία Αγγελίδου και με εξαιρετική εικονογράφηση από τον ίδιο τον συγγραφέα, Ο μικρός δράκος Καρύδας: Ο θησαυρός της ζούγκλας  κρύβει έναν πραγματικό «θησαυρό» για τους μικρούς αναγνώστες του, που ζητούν να το διαβάσουν πάλι και πάλι.

info@bookbar.gr

 

INFO

Ο μικρός δράκος Καρύδας

Ο θησαυρός της ζούγκλας

Ίνγκο Ζίγκνερ

Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου

Εικονογράφηση: Ίνγκο Ζίγκνερ

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ. 80, Τιμή € 7,70

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ

Τα Ονόματα των Τυχερών

Γεωργία Κωστοπούλου, Αθήνα

ΧάΙδω Λιόλιου, Νάουσα

Καλυψώ Πολυχρονάκη, Αθήνα

 

ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ο μικρός δράκος Καρύδας: Ο θησαυρός της ζούγκλας, Ίνγκο Ζίγκνερ, Εκδόσεις Μεταίχμιο

ΕΔΩ Συμπληρώστε τη Φόρμα Συμμετοχής

Διαβάστε τους Όρους Συμμετοχής

  • Αν είστε κάτοικος εκτός Αθηνών, γράψτε και την ταχυδρομική σας διεύθυνση για να σας σταλεί και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
  • Οι τυχεροί θα παραλάβουν το αντίτυπό τους από τα βιβλιοπωλεία των εκδόσεων Μεταίχμιο.
  • Στην Αθήνα το βιβλιοπωλείο Ιπποκράτους 118, τηλ: 211 3003580 Δε-Πα 9.00 -21.00 Σα 9.00 – 15.00
  • Θεσσαλονίκη βλ. ΟΞΥΓΟΝΟ παρακάτω το ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, τηλ. 2310 260085, καθημερινά από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ και το Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι).
  • Τρεις τυχεροί θα πάρουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου.
  • Δεν μπορεί να γίνει αποστολή στο εξωτερικό.
  • Παρακαλούμε να συμπληρώνετε τα στοιχεία σας (όνομα –διεύθυνση) με ελληνικούς χαρακτήρες  για να αποφεύγονται τα λάθη.
  • Ο Διαγωνισμός ισχύει μέχρι και 4 Δεκεμβρίου 2017
  • Μετά τη λήξη του διαγωνισμού τα ονόματα των νικητών θα αναρτηθούν στο Book Bar.

 

Καλή τύχη!!!